Amenințările cu bombă din Timișoara au fost false. Vinovații vor fi amendați

Update. Poliţiştii din Timiş au aflat cine a sunat la numărul de urgenţe 112 pentru a anunţa amplasarea de bombe în incinta Liceului Catolic din Timişoara şi la Iulius Town, cel mai mare complex comercial din Timişoara. Este vorba de un elev şi o femeie.

12 ian. 2022, 11:47
Amenințările cu bombă din Timișoara au fost false. Vinovații vor fi amendați

Update

. Poliţiştii i-au identificat pe cei care au apelat numărul 112 pentru a anunţa amplasarea de bombe la Liceul Catolic şi la Iulius Town, în Timişoara. Urmează ca cei doi să fie găsiţi de poliţişti şi sancţionaţi.

În cazul Liceului Catolic, un elev care a lipsit mai multă vreme de la şcoală a fost cel care a sunat să anunţe plasarea unei bombe în incinta unităţii şcolare.

În cazul centrului comercial, o femeie cunoscută cu probleme psihice ar fi sunat la 112 să anunţe amplasarea unei bombe.
Atât la Liceul Catolic, cât şi la Iulius Town s-a dovedit că a fost alarmă falsă.

Știre inițială

Sute de elevi şi profesori ai Liceului Catolic din Timișoara au fost evacuați miercuri din unitatea de învățământ, în urma unui apel la 112 prin care se anunța că în clădire a fost plasată o bombă.

Încă o amenințare cu bombă la Timișoara. Autorităţile oraşului de pe Bega au primit o nouă ameninţare cu bombă, de această dată fiind vizat Iulius Mall. Anchetatorii au început deja verificările.

Peste 500 de elevi şi cadre didactice de la Liceul catolic Gerhardium din centrul municipiului Timişoara au fost evacuaţi din clădire, miercuri, în urma unui apel la 112 care anunţa că în incinta şcolii ar fi amplasată o bombă.

„Politistii timisoreni au fost sesizati, prin apel 112, cu privire la faptul ca, la un liceu din Timisoara, s-ar afla o bomba. A fost evacuat personalul din liceu, iar politistii Sectiei 1 Timisoara, impreuna cu pirotehnistii din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Timis, efectueaza verificari, pentru a stabili daca se confirma cele sesizate. De asemenea, la fata locului se afla si un echipaj ISU Banat”, a transmis IPJ Timis, citat de opiniatimisoarei.ro.

Citeşte şi: Accidente în lanţ din cauza poleiului. Două fete au fost lovite de maşină într-o staţie de tramvai

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și pompieri, trupe antitero cu câini de serviciu.

Inspectorul şcolar general adjunct Cosmin Hogea a afirmat că sunt 485 de elevi evacuaţi şi 70 de cadre didactice şi personal angajat.

Citeşte şi: O adolescentă de 15 ani a căzut de la etajul III. Tatăl, în stare de ebrietate, a refuzat să deschidă uşa

Circulația rutieră a fost oprită în zonă. În urma verificărilor s-a stabilit că a fost vorba despre o alertă falsă. Politistii urmeaza sa identifice pe cel care a anuntat bomba la unitatea scolara la numărul de urgenţă 112.