Ameninţări de atentate: Franţa, Marea Britanie şi Germania îşi închid temporar ambasadele

Franţa a anunţat sâmbătă că în contextul informaţiilor privind posibile ameninţări teroriste îşi închide ambasada de la Sanaa, în Yemen, duminică şi luni, după Germania şi Marea Britanie, care au anunţat mai devreme măsuri similare, transmite AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
03 aug. 2013, 15:24
Ameninţări de atentate: Franţa, Marea Britanie şi Germania îşi închid temporar ambasadele

‘În cadrul evaluării noastre permanente a riscurilor, avem informaţii privind ameninţări suficient de serioase pentru a decide închiderea ambasadei duminică şi luni’, a indicat agenţiei de presă menţionate un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe francez.

Mai devreme, Marea Britanie a anunţat că îşi va închide ambasada din Yemen în zilele de 4 şi 5 august pe fondul unor ‘preocupări crescute de securitate’, după ce SUA au anunţat că mai multe ambasade ale sale vor închise duminică, potrivit Reuters.

‘Suntem deosebit de îngrijoraţi de situaţia de securitate în ultimele zile de Ramadan şi Eid ul-Fitr’ (festivalul care marchează sfârşitul Ramadanului şi se sărbătoreşte, de obicei câte trei sau chiar şase zile, în funcţie de regiune), menţionează Foreign Office într-o declaraţie, referindu-se la luna sfânta a musulmanilor care se încheie miercuri seara.

Ministerul de Externe al Marii Britanii nu a menţionat pericole concrete, dar a spus că evaluează constant situaţia securităţii personalului său din ambasade.

Departamentul de Stat al SUA a anunţat joi că îşi va închide mai multe ambasade duminică, inclusiv la Abu Dhabi, Bagdad şi Cairo din cauza unor probleme de securitate nespecificate.

Vineri, Departamentul de Stat a emis o alertă de călătorie la nivel mondial.

Uniunea Europeană a declarat că va lua ‘toate măsurile de precauţie necesare’ în urma anunţului SUA. ‘Suntem conştienţi de decizia luată de SUA şi în contact cu omologii noştri americani’, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Alexander Polack.

În acelaşi timp, Germania a anunţat că îşi va închide misiunea diplomatică din Yemen duminică şi luni din cauza unor ameninţări cu atacuri teroriste, conform unei declaraţii a Ministerului de Externe german.