AMENINŢĂRI la adresa siguranţei naţionale a României. Un afgan a fost declarat indezirabil

Cetățeanul afgan Noor Rahman Niazi a fost declarat indezirabil în România pe o perioadă de 10 ani, a decis marți Curtea de Apel București.

RomaniaTV.net
14 iun. 2016, 13:47
AMENINŢĂRI la adresa siguranţei naţionale a României. Un afgan a fost declarat indezirabil

SRI şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au solicitat ca Noor Rahman Niazi să fie declarat indezirabil în România deoarece a desfăşurat activităţi ce constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale.

„La data de 13.06.2016, în urma propunerii formulate de SRI — autoritatea română cu competențe în domeniul securității naționale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a sesizat Curtea de Apel București, conform dispozițiilor legale ce reglementează regimul străinilor în România, pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a unei persoane de cetățenie afgană, pe o perioadă de 10 ani, pentru considerente de securitate națională”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul avea strânse legături cu membrii ai Mişcării talibane din Afganistan.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în 10 zile de la comunicare.


loading...
Partenerii noștri