Ameninţările lui Trump dau roade. General Motors investeşte un miliard de dolari în SUA şi îşi mută o parte din producţia din Mexic

General Motors a anunţat că va investi în plus un miliard de dolari în SUA şi că vrea că pe viitor să creeze mii de locuri de muncă în IT în Statele Unite, compania indicând şi că va muta în SUA şi o mică parte din producţia din Mexic. GM este una dintre companiile pe care Donald Trump le-a ameninţat cu taxe uriaşe dacă nu vor muta în SUA producţia din Mexic.

17 ian. 2017, 15:31
Ameninţările lui Trump dau roade. General Motors investeşte un miliard de dolari în SUA şi îşi mută o parte din producţia din Mexic

General Motors a anunţat că va investi un miliard de dolari peste cele 2,9 miliarde dolari anunţate în 2016 şi peste cele 21 de miliarde investite în operaţiunile din SUA în ultimii opt ani. Investiţia va ajuta la crearea a 1.500 de locuri de muncă, compania propunându-şi pe termen lung şi să readucă în SUA un total de 5.000 de locuri de muncă în domeniul IT.

Citeşte şi Merkel îi răspunde lui Trump: Noi, europenii, ne ţinem destinul în propriile noastre mâini

General Motors are în SUA 56.000 de angajaţi, cu 5.000 peste cât avea în 2009 când a ieşit din procedura de faliment. Mary Barra, directorul general de la GM, spune că va aduce în SUA producţia de diverse componente pentru şasiuri destinate camionetelor, mişcarea urmând să creeze 450 de locuri de muncă la uzinele din Michigan.

USA Today subliniază însă că GM nu îşi închide operaţiunile din Mexic, ţară unde compania a investit puternic, până în 2014 fiind vorba de 10 miliarde dolari şi 5.000 de locuri de muncă.