Merkel îi răspunde lui Trump: Noi, europenii, ne ţinem destinul în propriile noastre mâini

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a răspuns luni după-amiază preşedintelui-ales, susţinând că ţările europene îşi controlează propriul destin, după ce Donald Trump a insinuat într-un interviu pentru Bild că mai multe ţări din UE vor urma exemplul Marii Britanii, transmite Reuters.

16 ian. 2017, 15:04
Merkel îi răspunde lui Trump: Noi, europenii, ne ţinem destinul în propriile noastre mâini

”Cred că noi – europenii – ne ţinem destinul în propriile mâini”, a declarat cancelarul german în cadrul unei conferinţe de presă comună cu premierul Noii Zeelande.

Întrebată despre comentariile făcute de preşedintele-ales cu privire la ruperea Uniunii Europene, Angela Merkel a explicat că aşteaptă în acest moment învestirea lui Donald Trump.

”Apoi, desigur că vom colabora cu el pe toate nivelurile”, a explicat cancelarul Germaniei.

Citeşte şi Donald Trump: NATO este o organizaţie învechită, dar rămâne foarte importantă. Acuze grave pentru Merkel

Angela Merkel a spus că ar putea să se întâlnească în viitor cu Donald Trump chiar pe teritoriul Statelor Unite, în calitatea ei de preşedinte al G20, potrivit news.ro.

Se pare că liderul german a vorbit o singură dată cu miliardarul republican, după ce acesta a câştigat alegerile prezidenţiale din SUA.

Angela Merkel îi răspunde lui Donald Trump, după ce acesta a susţinut că mai multe state europene vor urma exemplul Marii Britanii