Amenzi de 1500 de euro pentru cei care refuză vaccinarea în Franţa

Franţa are un proiect de lege pentru obligativitatea vaccinului. Sunt prevăzute amenzi dure pentru cei care refuză imunizarea.

07 oct. 2021, 21:16
Amenzi de 1500 de euro pentru cei care refuză vaccinarea în Franţa

Parlamentarii din Franţa propun într-un proiect legislative ca vaccinul anti-COVID să fie obligatoriu, prin lege, iar cei care refuză imunizarea să fie amendați drastic, se mai arată în inițiativa demnitarilor.

Vaccinare obligatorie în România. Liderul de sindicat al poliţiştilor: „Nu este normal, nu suntem animale!”
Amenda pentru cei care nu vor să se vaccineze ar urma să fie de 135 de euro, iar dacă o persoană refuză de trei ori consecutiv imunizarea, într-o lună, atunci sancțiunea ajunge chiar și la 1.500 de euro. Momentan, proiectul de lege se află în dezbatere parlamentară.

Francezii ies în stradă pentru a contesta folosirea permisului sanitar ca „instrument de represiune”

Salariaţi, şomeri şi studenţi au ieşit marţi în stradă în întreaga Franţă pentru a cere „răspunsuri urgente”, mai ales în problema salariilor, readucând problemele sociale în centrul dezbaterii, cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale, relatează AFP.

La Paris, câteva mii de persoane au început să mărşăluiască la ora locală 14 (12.00 GMT), însoţite de un puternic dispozitiv poliţienesc, din Piaţa Republicii către Operă. Protestatarii purtau pancarte cu revendicări ca „Pensii, salarii, servicii publice, asigurări de şomaj, nu regresului social, nu permisului sanitar ca instrument de represiune!”.

„Trebuie să luptăm cu toţii, împreună. Tineri activi, şomeri şi pensionari, toţi împreună putem învinge”, au scandat manifestanţii.

Vaccinare obligatorie pentru toţi angajaţii din sectorul public, în Slovenia. Cine nu se conformează va fi dat afară în cinci zile
„Nu vom aştepta până după alegerile prezidenţiale pentru creşterea salariilor”, a subliniat înaintea marşului liderul Confederaţiei generale a muncii (CGT) , Philippe Martinez, adăugând că „această ţară are o problemă cu salariile” şi că sindicatul său cere majorarea cu 20% a salariului minim.

„Creşterile de preţuri accentuează presiunea asupra puterii de cumpărare, ilustrând importanţa problemei salariilor”, a afirmat la rândul său Yves Veyrier, secretar general al sindicatului Force ouvriere (Forţa muncitorească).

„Revendicăm un salariu minim de 1.700 de euro net şi o majorare a pensiilor astfel încât să nu existe pensie sub nivelul salariului minim”, a rezumat co-delegatul general al uniunii sindicale Solidaires, Simon Duteil.

Potrivit poliţiei, la Lyon (centru-est) participau la manifestaţie 2.300 de persoane (6000 potrivit CGT), la Nantes (vest) între 2.400 şi 3.500, în funcţie de sursă, iar la Rennes (vest) între 1.600 şi 2.000. Alte 1.400 de persoane protestau în cursul după-amiezii la Grenoble (est), a indicat poliţia.