Vaccinare obligatorie pentru toţi angajaţii din sectorul public, în Slovenia. Cine nu se conformează va fi dat afară în cinci zile

Toți funcţionarii, poliţiştii şi ceilalţi angajaţi ai statului din Slovenia vor fi obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru a putea merge la serviciu.

17 sept. 2021, 20:24
Vaccinare obligatorie pentru toţi angajaţii din sectorul public, în Slovenia. Cine nu se conformează va fi dat afară în cinci zile

Măsura intră în vigoare la începutul lunii octombrie. Dacă refuză să se vaccineze, angajații din sectorul public riscă să-şi piardă locul de muncă. Excepție fac cazurile în care se poate furniza un certificat ce le atestă prezenţa anticorpilor în urma unei infectări anterioare. Slovenia are una dintre cele mai reduse rate ale vaccinării anti-COVID-19 în rândul statelor UE. Numai 45% din rândul populației s-a imunizat împotriva virusului. Pe lângă vaccinarea obligatorie, guvernul sloven a decis, de asemenea, înăsprirea restricţiilor antiepidemice.

Începând de miercuri, certificatul sanitar, care oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară, este cerut pentru accesul în magazine şi la locul de muncă, pentru toți salariații, fie de la stat, fie de la privat, scrie AP. Noile măsuri au condus la accelerarea campaniei de vaccinare, dar şi la manifestaţii de protest, dispersate de poliţie.

Citeşte şi Vaccinare obligatorie în România. Liderul de sindicat al poliţiştilor: „Nu este normal, nu suntem animale!”

Tot mai multe țări europene au început să impună anumite categorii profesionale sau pentru unele activităţi certificatul sanitar COVID-19, care atestă vaccinarea, fie trecerea boală, fie au un test negativ anti-COVID făcut recent, din cauza valului patru al pandemiei provocat de varianta Delta.

Citeşte şi Raed Arafat a făcut anunțul: „Vaccinare sau testare obligatorie, săptămânal, fără finanțare de la stat”