Amenzi de aproape 30.000 lei după protestele de sâmbătă din Bucureşti. Lovitură pentru Diana Şoşoacă

30 de amenzi în valoare de aproximativ 30.000 lei au fost date de jandarmi după manifestaţiile anti-restricţii şi anti-mască de sâmbătă din Bucureşti. Potrivit unor surse citate de Digi24, o sancţiune contravenţională ar urma să primească şi senatorul Diana Şoşoacă, prezentă sâmbătă la protest în Piaţa Victoriei.

21 mart. 2021, 11:53
Amenzi de aproape 30.000 lei după protestele de sâmbătă din Bucureşti. Lovitură pentru Diana Şoşoacă

Un număr de 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.950 de lei, au fost aplicate sâmbătă atât organizatorilor, cât şi unora dintre participanţii la protestele organizate în Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii, Parc Izvor şi zona statuii Leu, a anunţat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Organizatorii manifestaţiilor au fost sancționați contravențional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți, nu au asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 și nu au respectat locul de desfășurare a activităților declarate.

De asemenea, au fost sancţionaţi contravenţional şi mai mulţi participanţi pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun, a mai precizat Jandarmeria.

Între participanţii la protestul din Piaţa Victoriei a fost şi senatorul Diana Şoşoacă. Pe imaginile difuzate în presă se vede cum senatorul nu poartă mască la protest, se îmbrăţişează şi dansează alături de alţi protestatari.

Citeşte şi: Protest în România din cauza restricțiilor impuse. Diana Șoșoacă, în fruntea revoltei din Capitală: Nu mă las până când oamenii nu sunt demiși! Galerie FOTO

Aproximativ 1.000 de oameni au ieşit în stradă sâmbătă în Capitală pentru a protesta împotriva restricţiilor împuse de autorităţi pentru combatere a pandemiei COVID. Mulţi dintre protestatarii prezenţi în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Universităţii nu au purtat mască de protecție, iar de distanțare socială nici nu se putea pune problema.

Proteste au avut loc sâmbătă şi în alte oraşe din România, precum Cluj, Brașov, Constanța și Galați. Şi la Timişoara, câteva sute de oameni au mărsăluit pe străzile oraşului. Spre seară, mai câţiva manifestaţi au fost săltaţi de forţele de ordine, băgaţi în dube şi duşi la Poliţie pentru a fi identificaţi şi amendaţi.