Protest anti-restricţii şi anti-maşcă la Timişoara. Mai mulţi manifestanţi, săltaţi de forţele de ordine VIDEO

Furie și revoltă în Timișoara, oraș care se află de două săptămâni în carantină. Şi aici, ca şi la Bucureşti, Constanţa, Galaţi, oamenii au mărșăluit pe mai multe străzi din centrul Timișoarei în semn de protest faţă de restricţiile impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID. Mai mulţi protestatarii au fost ridicați de mascați și duși la secția de poliție pentru a fi identificaţi şi amendaţi.

21 mart. 2021, 09:07
Protest anti-restricţii şi anti-maşcă la Timişoara. Mai mulţi manifestanţi, săltaţi de forţele de ordine VIDEO

Zeci de oameni s-au strâns sâmbătă în centrul Timisoarei şi au protestat împotriva deciziei de carantinarea a Timişoarei, scandând lozinci împotriva primarului Dominic Fritz şi a Guvernului Cîţu. De aici au plecat in mars spre Catedrala Mitropolitana, unde au spus o rugaciune, apoi au plecat la sediul Primăriei Timişoara. Oamenii ai scandat „Nu va fie frica, pandemia pica!”, „Fritz, nu uita, Timisoara nu-i a ta!”, „Fara carantina!”, iar unii au dat foc unor măşti de protecţie.

De la primărie, manifestaţii au plecat mai departe către Prefectura Timis, apoi s-au întors în Piaţa Victoriei, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Spre seară mai multe persoane prezente la prostest au fost săltate de forţele de ordine, băgate în dubă şi duse la secţia de poliţie pentru a fi indentificaţi şi amendaţi. Şi vor urma şi alte amenzi, a anunţat Jandarmeria.

Cum Timişoara este în carantină, legea interzice organizarea si desfasurarea adunarilor publice, jandarmii au anuntat ca urmeaza sa sactioneze atat organizatorii protestului, cat si pe participanti.