Amenzi de până la 3.000 de lei pentru românii care şi-au modificat apartamentele

Persoanele care locuiesc la bloc şi deţin un apartament trebuie să îndeplinească mai multe obligaţii prevăzute în legislaţia în vigoare. Cei care nu se conformează pot fi sancţionaţi cu amenzi de maximum 3.000 de lei.  Potrivit legii, proprietarii pot modifica un apartament  doar dacă se asigură că schimbările nu afectează structura blocului, potrivit Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

RomaniaTV.net
15 aug. 2017, 14:13
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru românii care şi-au modificat apartamentele

Acelaşi act normativ prevede că pentru unele modificări proprietarul are nevoie de acordul asociaţiei de proprietari. Mai exact, el nu poate schimbă aspectul sau destinaţia proprietăţiicomune fără a obţine mai întâi acceptul din partea asociaţiei de proprietari.

În plus, anumite lucrări de modificare a apartamentelor trebuie efectuate în mod obligatoriu de către proprietari, după cum se arată în Legea nr. 230/2007, scrie avocatnet.

Tot pe lista obligaţiilor proprietarilor de apartamente se înscriu şi cele privind efectuarea lunară a plăţilor şi cele care intervin la vânzarea apartamentelor.


loading...
Partenerii noștri