Amenzi de până la 50.000 lei pentru șoferi. Vehiculele vor putea fi urmărite digital în timp real

Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de lege care introduce e-Sigiliu. Autorităţile propun introducerea unui nou sistem de urmărire a transporturilor rutiere. Proiectul de lege prevede sancțiuni de până la 50.000 de lei pentru şoferii care nu respectă legea.

23 sept. 2023, 12:14
Amenzi de până la 50.000 lei pentru șoferi. Vehiculele vor putea fi urmărite digital în timp real

Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de lege care prevede o nouă amendă uriașă pentru șoferi. Pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost publicat proiectul de lege care introduce e-Sigiliu, un nou sistem de urmărire a transporturilor rutiere.

Citeşte şi: Opt răniţi într-un accident în judeţul Timiş după ce un bărbat de 39 de ani a virat brusc şi a lovit un microbuz

Sistemul e-Sigiliu presupune montarea unor dispozitive electronice pe transporturile de mărfuri și o aplicație digitală. Autoritățile pot să determine posibilele puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri. Astfel, mărfurile vor fi urmărite, digital în timp real, de la punctul de încărcare până la destinație. Şoferul are obligația asigurării integrității sigiliului.

Citeşte şi: Scene scoase din filmele de acțiune pe străzile din Constanța. Polițiștii au tras mai multe focuri de armă pentru a opri un bărbat care furase o mașină. Totul s-a încheiat cu un accident înfiorător

Ruperea sau pierderea sigiliului electronic poate fi constatată de ANAF sau de reprezentanții autorității vamale.

Nerespectarea legislaţiei atrage după sine şi sancţiuni.

„Neîndeplinirea de către conducătorul auto a obligației prevăzute la pct.6 constituie contravenție […] și se sancționează cu amendă de la 20.000 la 50.000 lei”, se precizează în proiectul legislativ.