Amenzi de peste 30.000 de euro, aplicate în Bucureşti într-o singură zi pentru nerespectarea regulilor anti-COVID

Aproape 800 de amenzi în valoare de circa 150.000 de lei au fost aplicate de poliţişti în ultimele 24 de ore pentru respectarea regulilor de combatere a epidemiei de coronavirus. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 13:36
Amenzi de peste 30.000 de euro, aplicate în Bucureşti într-o singură zi pentru nerespectarea regulilor anti-COVID

Reprezentantul Poliţiei Capitalei a precizat că au fost crescute efectivele de poliţişti, numai pentru verificarea modului în care este purtată masca de protecţie şi pentru nerespectarea distanţei fizice.

Diana Sarca a mai menţionat că poliţiştii au acţionat atât în uniformă, cât şi în civil, în centrele comerciale, în mijloacele de transport în comun, pieţe, târguri, terase, în zona şcolilor şi a instituţiilor publice, a ghişeelor şi a zonelor cu aflux de public, notează Hotnews.

„Acţionăm împreună cu Jandarmeria Bucureşti şi Poliţia Locală şi le reamintim tuturor că obiectivul nu este de a sancţiona, ci de a veghea la respectarea legii. Pe fondul creşterii numărului de cazuri, trebuie să fim conştienţi de datoria pe care o avem toţi faţă de cei din jurul nostru, faţă de familiile noastre, faţă de toţi membrii comunităţii”, a afirmat Diana Sarca, conform sursei citate.

Rata de infectare la nivelul Capitalei este de 2,82

Rata de infectare a rămas la 2,82 în ciuda faptului că numărul cazurilor de coronavirus a crescut în Capitală. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat încă 777 de cazuri de coronavirus în Bucureşti. Cu o zi în urmă s-au înregistrat 669 cazuri și rata de infectare a fost tot de 2,82 cazuri la mia de locuitori.

Rata de incidenţă a rămas tot aceeaşi din cauza politicii stabilite de autoritoţile sanitare. Astfel, direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București calculează zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competență, incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile și prezintă comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență, analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite în prezenta hotărâre.

La stabilirea incidenței la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile nu se iau în considerare focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele și spitalele.

Şedinţă de urgenţă despre situaţia din Bucureşti: Rata de incidenţă a rămas la 2.82, deşi numărul cazurilor COVID a crescut