Amenzi de peste 75.000 de lei, date de poliţişti în urma unor controale la firme care comercializează peşte şi preparate din peşte

Poliţiştii au dat opt amenzi, în valoare totală de peste 75.000 de lei, în urma unor controale făcute la două firme din Bucureşti şi Ilfov care comercializează peşte şi preparate din peşte, existând informaţii că acestea ar proveni din braconaj piscicol. În acest caz cercetările continuă şi vizează infracţiuni privind pescuitul şi acvacultura.

18 oct. 2018, 12:11
Amenzi de peste 75.000 de lei, date de poliţişti în urma unor controale la firme care comercializează peşte şi preparate din peşte

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Română, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut, miercuri, controale la sediile şi punctele de lucru a două societăţi comerciale din Bucureşti şi Ilfov, având ca principal obiect de activitate comerţul cu peşte şi preparate din peşte, despre care există date şi informaţii că provin din activităţi de braconaj piscicol realizat în spaţiul intracomunitar, în special Italia.

„Controalele au avut ca obiect documentarea şi investigarea activităţii persoanelor implicate în comerţul ilicit cu peşte, pentru asigurarea calităţii şi siguranţei produselor alimentare, precum şi a legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate”, arată sursa citată.

Astfel, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.300 de lei, pentru condiţii improprii de deţinere a peştelui, a fost suspendată activitatea unui punct de lucru până la remedierea deficienţelor şi au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei în ceea ce priveşte regimul emiterii de bonuri fiscale, fiind dispusă confiscarea plusurilor de casă, în valoare de 5.290 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.000 de lei, pentru depozitare în spaţiu neautorizat şi au fost confiscate 202 kilograme de icre şi peşte, fiind ridicate probe în vederea determinării conţinutului de metale grele.

Totodată, de la punctul de lucru al unei societăţi, poliţiştii au ridicat unelte şi plase de tip monofilament, deţinute fără autorizaţiile legale, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi Ilfov, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.