AMENZI DRASTICE pe autostrăzile din Austria. MARE ATENŢIE la semnul IG-L

Chiar dacă în Austria viteza maximă pe autostrăzi este de 130 kilometri pe oră, în faţa şoferilor, pe semnalizările electronice, pot apărea, aparent fără niciun motiv, limitări de viteză, informează traficromania.info. Pe lângă reducerea vitezei sub 100 de kilometri pe oră va apărea scris şi IG-L. 

RomaniaTV.net
17 nov. 2013, 18:04
AMENZI DRASTICE pe autostrăzile din Austria. MARE ATENŢIE la semnul IG-L

Foarte mulţi locuitori din România frecventează Austria, în special în sezonul de schi, dar şi pentru călătorii la Viena.

Trebuie să ştiţi că autorităţile austriece, extrem de serioase când vine vorba de mediu, au instaurat regula IG-L (abrevierea de la „Immissionsschutzgesetz Luft”) tocmai pentru reducerea poluării. Când apare acest semn înseamnă că poluarea din cauza noxelor maşinilor pe acea porţiune de drum a depăşit limitele admise. Totul se măsoară cu ajutorul unor senzori montaţi pe autostradă.

Dacă depăşiţi limita de viteză în momentul în care aveţi semnul IG-L amenzile nu vor fi cele obişnuite pentru o asemena infracţiune, ci sunt realmente drastice. Plătiţi pentru nerespectarea mediului înconjurător până la 2.180 de euro.