Amenzi în valoare de 63.000 de lei la Spitalul „Bagdasar Arseni”! Au fost constate nereguli privind curăţenia

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au constatat, în urma unui control,  mai multe nereguli la Spitalul "Bagdasar Arseni". Aceştia au găsit nereguli în ceea ce priveşte curăţeniei şi dezinsecţiei, mai exact la spălarea mopurilor utilizate. În urma controlului, unitatea medicală şi firma de curăţenie au fost amendate cu suma de 63.000 de lei.

RomaniaTV.net
14 ian. 2020, 19:40
Amenzi în valoare de 63.000 de lei la Spitalul „Bagdasar Arseni”! Au fost constate nereguli privind curăţenia

 Au avut loc două controale realizate de către inspectorii sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, aceştia au avut în vizor modul de efectuare a operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie de către personalul auxiliar, modul în care sunt respectate normele tehnicie de curăţenie, dezinfecţie şi sterilizare a unităţii medicale, dar şi respectarea normelor de supraveghere.

 „De asemenea, inspectorii sanitari au descoperit că procedura operaţională privind curăţenia şi dezinfecţia în spital elaborată de medicul epidemiolog şi directorul de îngrijiri medicale, aprobată de managerul unităţii sanitare, nu a fost adusă la cunoştinţa firmei de curăţenie în vederea instruirii personalului şi a implementării acesteia. În această procedură operaţională nu este cuprins şi protocolul de curăţare, dezinfecţie a ustensilelor de curăţenie, inclusiv a mopurilor şi lavetelor reutilizabile”, scrie în comunicat.

Astfel, inspectorii au constatat nereguli privind spălarea mopurilor utilizate la curăţenie, în neconcordanţă cu procedurile aprobate. În total au aplicate şase amenzi contravenţionale, în valoare de 63.000 de lei.

„Mai mult, la momentul controlului, în depozitul de materiale de curăţenie al societăţii comerciale nu există în stoc dezinfectant de nivel înalt, deşi conform contractului de prestări servicii încheiat, prestatorul are obligaţia de a efectua dezinfecţia curentă şi terminală numai cu dezinfectanţi de nivel înalt în secţiile cu risc crescut, iar în dotarea spitalului există produse biocide de nivel înalt utilizate de personalul spitalului pentru dezinfecţia suprafeţelor critice specifice fiecărei secţii”, arată comunicatul transmis de Ministerul Sănătăţii.

 Unitatea medicală a fost amendată cu suma de 35.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor specifice activităţii de curăţenie, dezinfecţie şi lipsa din dotare a produsului biocid utilizat pentru dezinfecţia la nivel înalt. În timp ce firma de curăţenie a fost amendată cu suma de 20.000 de lei pentru nemonitorizarea activităţii de curăţenie şi dezinfecţie de către personal.

De asemenea, au fost amendaţi şi directorul de îngrijiri şi medicul epidemiolog de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, fiecare cu suma de 2.000 de lei, dar şi două îngrijitoare de la firma de curăţenie, ambele cu suma de 2.000 de lei.