COD RUTIER 2017. Poliţia Rutieră vă poate lua banii de vacanţă! Atenţie la viteza excesivă!

Publicat: Vineri, 02 Iunie 2017 10:12 // Actualizat: Vineri, 02 Iunie 2017 10:12 // Sursa: romaniatv.net

COD RUTIER 2017. A venit weekendul. Mulți dintre noi alegem să plecăm spre munte sau chiar spre mare, tinând cont de temperaturile ridicate din ultima săptămâna!

COD RUTIER 2017. Buna dispoziție se poate risipi instantaneu, în cazul în care călcați excesiv pedala de accelerație. Punctul de amendă reprezintă 10% din salariul minim pe economie, care de la 1 februarie a ajuns la 1450 de lei. 

Viteza excesivă vă poate face pieton pentu 90 de zile, iar banii de vacanţă pot ajunge la Poliţia Rutieră.

Astfel, cu două punte amendă, respectiv 290 de lei, se va pedepsi depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic. 

Cu trei punte amendă, respectiv 435 de lei, se va pedepsi depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.

Citeşte şi ACŢIUNE A POLIŢIEI ROMÂNE, pentru siguranţa BICICLIŞTILOR. S-au dat peste 3000 de amenzi

Cu patru puncte amendă, respectiv 580 de lei, se va pedepsi depăşirea cu 31 -40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic.

Cu şase puncte amendă, respectiv 870 de lei, se va pedepsi depăşirea cu 41 -50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic.

Depăşirea cu 50 de km/h a vitezei legale se sancţionează cu 9-20 de puncte amendă, plus suspendare permisului pentru 90 de zile.

Poliţiştii de la Rutieră vă pot sancţiona însă şi dacă circulaţi prea încet. Astfel, conducerea unui autovehicul in mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv se sancţionează cu două sau trei puncte amendă, respectiv 290-435 de lei.

Citeşte şi Veşti proaste pentru şoferi. CRESC SUBSTANŢIAL amenzile de circulaţie. Cât va costa fiecare sancţiune de la 1 februarie

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi viteza permis de conducere poliţia rutieră vacanţă weekend
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H