ACŢIUNE A POLIŢIEI ROMÂNE, pentru siguranţa BICICLIŞTILOR. S-au dat peste 3000 de amenzi

Publicat: Luni, 29 Mai 2017 11:02 // Actualizat: Luni, 29 Mai 2017 11:11 // Sursa: romaniatv.net

Polițiștii au aplicat biciliștilor peste 3.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care peste 2.000 de avertismente, pentru abateri la legislația rutieră, în urma unei acțiuni desfășurate în toată țara. Atenție! Lipsa echipamentului corespunzător pentru bicicliști pune în pericol toți participanții la trafic.

La data de 24 mai a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, peste 2.000 de polițiști au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați bicicliști.

Activitățile fac parte dintr-un plan conform căruia, în perioada 22 – 28 mai, polițiștii rutieri acționează, în fiecare zi, pentru combaterea fiecărei cauze a accidentelor rutiere.

În urma acțiunii dedicate bicicliștilor, polițiștii au aplicat în total 6.817 sancțiuni contravenționale, atât conducătorilor auto, dar și bicicliștilor.

Citeşte şi COD RUTIER: USR propune amenzi mai mici pentru biciclişti

Astfel, 3.109 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor, dintre care 2.067 de avertismente.

Cele mai frecvente abateri constatate au fost pentru circulația pe drumurile publice, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă (531) și pentru circulația pe drumurile publice a sub influența băuturilor alcoolice (168).

Pe timpul desfășurării acțiunilor, nu s-au produs accidente rutiere grave în urma cărora să rezulte pierderi de vieți omenești, pe fondul nerespectării normelor rutiere de către bicicliști.

Poliția Română recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta:

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător;

Când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevazute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

Citeşte şi Ce amendă a primit un biciclist bucureştean care nu avea claxon

Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă.

Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice;

Poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața.

Circulând cu bicicleta, nu te agăța de vehicule aflate în mers.

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Drum bun!

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H