Amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie. Ludovic Orban: „După perioada de informare putem da amenzi”

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri că autorităţile îi vor informa pe cetăţeni despre faptul că purtarea măştii de protecţie este obligatorie. În primă fază, forţele de ordine vor cere doar respectarea regulilor, fără a aplica amenzi. După perioada de informare, Ludovic Orban a precizat că se vor putea aplica sancţiuni.

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 13:16
Amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie. Ludovic Orban: „După perioada de informare putem da amenzi”

Ludovic Orban a vorbit despre amenzile pentru nepurtarea măştii de protecţie în timpul vizitei pe care a efectuat-o vineri la fabrica Star Assembly din Sebeș.

„O perioadă de timp recomandarea pe care am dat-o către forțele de ordine este aceea de a informa, de a solicita respectarea regulilor. În fiecare domeniu de activitate va exista o reglementare specifică care va trebui cunoscută și apoi respectată”, a declarat Ludovic Orban, conform Hotnews.

Premierul a afirmat că, deocamdată, este important ca oamenii să fie informați.

„În prima parte, mai ales cu portul măștii, cu triajul la intrarea în instituții sau în companii, aceste reguli vor fi transmise pentru ca cetățenii să le cunoască. Pentru transportul public vor fi niște condiții care au și fost emise prin ordin comun. După această perioadă de informare, putem să dăm și amenzi”, a menţionat Orban.

Starea de alertă și noile măsuri intră în vigoare din 18 mai. Până atunci, forțele de ordine pot doar să dea avertismente.

STARE DE ALERTĂ. Gabriela Firea anunţă noi reguli pentru cei care circulă cu transportul în comun

Începând de luni, amenzile pot fi aplicate dacă oamenii nu poartă masca de protecţie în mijloacele de transport şi în spaţiile închise, precum magazinele, farmaciile sau băncile. 

Amenzile pornesc de la 500 şi pot ajunge până la 2.500 de lei pentru nepurtarea măştii.

STARE DE ALERTĂ ÎN ROMÂNIA. Ce restricţii se menţin după 15 mai. MAI a explicat noile MĂSURI pentru prevenirea infectării cu COVID-19