Amenzi pentru protestatarii de la Cotroceni. Vezi cât au de plată

Autorităţile pregătesc nota de plată după protestele de vineri seara. Jandarmeria Capitalei a anunţat că cei care au strigat în faţa Palatului Cotroceni şi l-au huiduit pe preşedinte sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de lei şi 10.000 de lei. Primii vizaţi sunt însă organizatorii.

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 08:26
Amenzi pentru protestatarii de la Cotroceni. Vezi cât au de plată

Vineri seară, peste 1.000 de bucureşteni au protestat la poarta Palatului Cotroceni. Ei se strânseseră iniţial în Piaţa Universităţii, în semn de solidaritate cu fostul subsecretar de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, însă apoi totul s-a transformat într-o manifestaţie anti-Băsescu, iar lumea a plecat spre Cotroceni. Dacă acolo nu au primit niciun răspuns la nemulţumirile lor, acesta vine din partea Jandarmeriei Bucureşti, sub forma unui anunţ că toată lumea va fi amendată, de la organizatori până la ultimul participant. Interesant va fi însă cum vor reuşi autorităţile să-i identifice pe toţi cei prezenţi.

Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, a afirmat că organizatorii şi protestatarii vor fi amendaţi pentru contravenţie, după ce au participat la o adunare publică nedeclarată în prealabil. Fapta se sancţionează cu amenzi cuprinse între 500 şi 5.000 de lei pentru participanţi şi cu 1.000 până la 10.000 de lei pentru organizatori.

„Protestatarii au fost, totuşi, paşnici şi vor primi probabil minimul amenzii, în funcţie de fapta fiecăruia şi condiţiile de participare”, a explicat reprezentantul Jandarmeriei.

El nu a reuşit însă să clarifice cum vor fi identificaţi cei pasibili de amendă. „Există probe video. Foarte mulţi dintre cei care au iniţiat şi au condus grupuri de persoane sunt cunoscuţi a avea astfel de preocupări şi a avea astfel de idei care contravin prevederilor legale”, a spus Georgian Enache, la România TV.