Legea care INTERZICE AUTOSTOPUL, adoptată de Senat. Amenzi de până la 5000 de lei

Senatorii au adoptat miercuri un proiect de lege care prevede ca persoanele fizice sau juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism fără autorizaţie să fie sancţionate cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei.

01 oct. 2014, 09:57
Legea care INTERZICE AUTOSTOPUL, adoptată de Senat. Amenzi de până la 5000 de lei

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, în ultima perioadă de timp s-a constatat existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, ‘fapt care afectează în mare măsură atât transportul local, cât şi transportul judeţean de persoane’, scrie Agerpres.

‘Aceste practici ilicite determină efecte negative majore asupra activităţii economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat (…) şi asupra siguranţei circulaţiei rutiere. De asemenea, aceste practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor pun în dificultate asigurarea unui mediu concurenţial corect pe piaţa transportului rutier de persoane’, arată documentul citat.

Proiectul, iniţiat de Guvern, care completează art. 55, alin.3 al Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, a fost aprobat de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, cu 65 de voturi pentru şi o abţinere.