Amenzi şi dosare penale după ce o tribună s-a PRĂBUŞIT la un spectacol de circ

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după ce tribuna unei firme organizatoare de reprezentaţii cu animale acvatice s-a prăbuşit peste copiii şi părinţii ce asistau la spectacol.

08 mai 2014, 14:29
Amenzi şi dosare penale după ce o tribună s-a PRĂBUŞIT la un spectacol de circ

Un bărbat în vârstă de 47 de ani şi o fetiţă de nouă ani au ajuns cu contuzii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Până în acest moment nu a fost depusă nicio plângere din partea vreunui părinte, dar este probabil ca oamenii să fie încă speriaţi după acest incident şi să depună astfel de sezizări în perioada următoare”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au verificat firma organizatoare de spectacole şi au constatat o serie de nereguli. Firma a fost amendată pentru nerespectarea securităţii amplasamentului şi pentru utilizarea de forţă de muncă la negru.

ANPC: Amenzi de 30.000 de lei după ce tribuna s-a prăbuşit peste copii, la circ

Firma a intrat şi în atenţia reprezentanţilor Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor. Operatorul economic implicat în incident a fost sancţionat cu 30.000 de lei pentru încălcarea prevederilor privind protecţia consumatorilor şi a regimului de introducere pe piaţă a echipamentelor pentru agrement.

De asemenea, comisarii pentru protecţia consumatorilor au interzis desfăşurarea serviciilor specifice, respectiv spectacolele Florida Show, la amplasamentul temporar situat în municipiul Vaslui din strada Ştefan cel Mare nr. 22.

Potrivit sursei citate, în urma controlului efectuat la locul incidentului s-a constatat prezenţa unei amenajări specifice organizării unor spectacole de circ, amplasată temporar, aparţinând operatorului economic – Întreprindere Individuală din judeţul Neamţ, însă operatorul economic nu a prezentat dovada autorizării din partea autorităţilor administraţiei publice locale.

„Comisarii CJPC Vaslui au sancţionat contravenţional operatorul economic cu amendă în cuantum de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor privind protecţia consumatorilor. Totodată, a fost aplicată o amendă în cuantum de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor legale privind regimul de introducere pe piaţă şi exploatare a echipamentelor pentru agrement, respectiv lipsa autorizării din partea autorităţilor administraţiei publice locale”, se arată într-un comunicat al ANPC, remis joi AGERPRES.

Comisarul Şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord – Est (Iaşi) a dispus în sarcina operatorului economic- Întreprindere Individuală, interzicerea desfăşurării serviciilor specifice (spectacolele Florida Show) la amplasamentul temporar situat în Municipiul Vaslui din strada Ştefan cel Mare nr. 22.

Mai mulţi copii au fost răniţi, miercuri după-amiază, după ce o scenă improvizată a unei firme organizatoare de spectacole a căzut peste ei în timpul unei reprezentaţii cu animale acvatice. Potrivit martorilor care au asistat la acest moment, copiii şi părinţii s-au speriat foarte tare, la faţa locului deplasându-se mai multe maşini ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui.

Firma Florida Show avea programate în perioada 5-8 mai la Vaslui o serie de reprezentaţii cu animale acvatice, preţul biletului pentru spectacol fiind de 25 de lei pentru adulţi şi 25 pentru copii. Părinţii prezenţi la spectacolul de miercuri au solicitat firmei organizatoare să le fie returnaţi banii pentru bilete, lucru care s-a şi întâmplat.

Citeşte şi Momente de groază la circ: Acrobaţii au căzut sub ochii spectatorilor VIDEO