Momente de groază la circ: Acrobaţii au căzut sub ochii spectatorilor VIDEO

Nouă acrobaţi au fost grav răniţi duminică în Statele Unite după căderea unei platforme de care erau prinşi, un accident produs în plină reprezentaţie într-un circ şi care a fost filmat de spectatori, a raportat mass-media locală, relatează AFP.

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 03:27
Momente de groază la circ: Acrobaţii au căzut sub ochii spectatorilor VIDEO

Acrobaţii erau suspendaţi de o platformă pentru a forma un ‘candelabru uman’, care s-a prăbuşit brusc la câteva secunde după ridicarea cortinei, aruncându-i pe acrobaţi la sol, la aproximativ 8 – 12 metri mai jos, potrivit poliţiei din Providence /Rhode Island, nord-est/, citată de Providence Journal.

‘Toată lumea este conştientă, toată lumea este bine’, a anunţat Roman Garcia, responsabilul Ringling’s Legends Tour, într-o conferinţă de presă, a raportat acelaşi ziar.

Nouă acrobaţi au fost spitalizaţi, a confirmat la CNN Stephen Payne, director de comunicare pentru Feld Entertainment, casa-mamă a circului Ringling Bros. and Barnum & Bailey.

‘A fost o mare problemă cu acest dispozitiv, care este folosit de 12 – 14 ori pe săptămână de luni de zile’, a spus el. Grupul a deschis o anchetă şi colaborează cu autorităţile locale pentru a stabili cauza accidentului, a precizat el.

Site-ul Boston Globe a publicat imagini video filmate de un amator din tribună şi arătând căderea bruscă a platformei.