Amenzi uriașe pentru cei care plantează flori sau copaci pe spațiile verzi din jurul blocurilor. Toți românii trebuie să știe!

Spațiul verde din jurul blocurilor nu se află în proprietatea asociațiilor de proprietari, așa cum cred majoritatea românilor. Ce riscă cei care plantează copaci, flori, gard viu sau chiar legume?

30 mart. 2023, 23:13
Amenzi uriașe pentru cei care plantează flori sau copaci pe spațiile verzi din jurul blocurilor. Toți românii trebuie să știe!

Spațiul verde dintre blocuri se află în proprietatea autorităților publice, a primăriilor localităților sau a celor de sector.

Se întâmplă des ca locatarii imobilelor să planteze copaci, flori, gard viu sau legume, considerând că spațiile respective se află în proprietatea blocurilor. Însă, ce e bine să știe toți românii e că pot primi amenzi uriașe dacă fac acest lucru pe astfel de domenii. Sarcina cu privire la întreținere și administrarea spațiului verde revine primăriei, care are un buget alcătuit din taxele și impozitele locuitorilor.

Citește și Câţi bani primesc românii care acceptă amplasarea antenelor de telefonie mobilă pe bloc. Cât de nocive sunt antenele GSM

Asociația de proprietari nu are nicio obligație cu privire la întreținerea și administrarea spațiului verde, a grădinii respective. Astfel, dacă primăria nu își respectă atribuțiile pentru care este plătită de locuitori ar trebui să fie amendată de asociațiile de proprietari. Pentru a nu fi amendați, românii care locuiesc la bloc și intenționează să își planteze diverse flori lângă bloc sau să își pună gazon au nevoie de o autorizație de la primărie”, potrivit playtech.ro.

Românii care nu respectă legea când vine vorba de plantatul de flori sau gazon în grădina blocului pot să fie pedepsiți aspru. Spre exemplu, Consiliul Local din Galați a adoptat în acest sens un regulament care stabilește unele măsuri pentru gospodărirea municipiului.

Citește și Amendă de până la 3.000 de lei pentru românii care locuiesc la bloc și refuză accesul acestei persoane în apartament. Sancțiuni extrem de drastice pentru cei care nu respectă legea

Potrivit regulamentului, pe lângă faptul că nu ai voie să distrugi, să faci grătare sau să crești animale, altele decât cele de companie, pentru locuitorii de la bloc devine restrictiv și grădinăritul.