AMENZI URIAŞE pentru cei care vor face gratar de 1 Mai acolo unde nu au voie. Unde poţi face grătar în Bucureşti

Datorită faptului că în acest weekend şansele de a fi tentaţi să ieşiţi la un picnic, cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, sunt foarte ridicate, vă prezentăm în cele ce urmează regulile de bază pe care trebuie să le respectaţi atunci ieşiţi la un grătar, la iarbă verde, astfel încât să nu fiţi amendaţi şi să nu distrugeţi mediul înconjurător.

29 apr. 2017, 11:12
AMENZI URIAŞE pentru cei care vor face gratar de 1 Mai acolo unde nu au voie. Unde poţi face grătar în Bucureşti

Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic prevede amenzi drastice pentru cei care fac grătare în zonele neamenajate sau pentru nerespectarea regulilor în zonele special amenajate, scrie legestart.ro.

Citeşte şi Veste bună înainte de 1 Mai. Vinerea s-ar putea reduce programul de lucru la şase ore. Cum va arăta noul Cod al Muncii

 Aceste fapte constituie contravenţii şi se sancţionează după cum urmează:

-aprinderea focului în spaţii neamenajate / aprinderera focului în spaţii amenajate, fără supravegherea acestuia – între 2.000 şi 5.000 de lei amendă;

-desfăşurarea activităţilor de picnic în afara zonelor special amenajate şi/sau a zonelor indicate pentru acestea – între 1.000 şi 3.000 de lei amendă;

-lăsarea resturilor menajere sau a oricăror alte gunoaie în spaţiul de picnic, aruncarea ţigărilor, chibriturilor sau oricăror alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajat, precum şi nerespectarea ordinii publice – între 300 şi 3.000 de lei amendă;

-aruncarea deşeurilor în alte locuri decât cele special amenajate – între 200 şi 2.000 de lei amendă.

Alte amenzi:

-de la 100 la 500 de lei pentru distrugerea, modificarea, degradarea panourilor informative, a marcajelor, indicatoarelor, construcţiilor, împrejmuirilor din spaţiile special amenajate;

-de la 100 la 200 de lei pentru nerespectarea orarelor zonelor de picnic, parcarea în zone neamenajate, satisfacerea necesităţilor fiziologice în zone neamenajate, folosirea produselor de igienă personală la o distanţă mai mică de 30m de cursurile de apă, spălarea vaselor în apele din vecinătate, vărsarea pe jos sau în apele din vecinătate a apei uzate rezultate în urma picnicului;

-de la 100 la 500 de lei pentru nedepunerea selectivă a deşeurilor în containerele speciale;

-de la 200 la 400 de lei pentru hrănirea animalelor sălbatice, îndepărtarea, rănirea sau distrugerea plantelor, animalelor, rocilor sau a altor elemente ale cadrului natural şi/sau construit; postarea de semne sau mesaje; nepăstrarea liniştii, deranjarea comunităţilor locale, a vieţii sălbatice sau a altor vizitatori.

Unde poţi face grătar în Bucureşti

În minivacanţa de 1 Mai, zonele de picnic sunt la mare căutare, scrie b365.ro. Pentru că autorităţile au anunţat deja că vor intensifica verificările în MINIVACANŢA DE 1 MAI şi vor împărţi amenzi celor care nu respectă mediul înconjurător poţi vedea mai jos unde poţi face grătar de 1 Mai în Bucureşti fără să fii amendat.

Autorităţile, dar şi unele firme au amenjat mai multe zone de picnic în Bucureşti, unde poţi face grătar fără să fii amendat.

Dacă vreţi să faceţi un grătar de 1 Mai şi să rămâneţi şi cu banii în buzunar, puteţi merge în mai multe zone amenajate din Bucureşti.

Citeşte şi Ce GREŞELI trebuie să eviţi când faci carne la grătar ca să nu formeze compuşi cancerigeni

În Sectorul 2, aveţi voie să faceţi focul în următoarele parcuri:

– Plumbuita, la intersecţia Str.Doamna Ghica cu şos.Colentina

– Pantelimon, în zona străzii Ciocârliei

– Lunca Florilor, în zona străzii Str.Vasile Stolnicu

– Morarilor, la intersecţia şos. Pantelimon cu Str. Bodeşti.

– Parcul Dobroeşti, în zona străzii Azotului.

În Parcul Lumea Copiilor, din Sectorul 4, unde se află o zonă cu 70 de gratare, foişoare de lemn, iar curăţnia în zona e asigurata de reprezentanţii Administratiei Domeniului Public.

În Secotrul 6, între Parcul Crangasi au fost instalate sapte gratare pentru cei dornici de un picnic. Locul pentru picnic din Parcul Crângaşi se află chiar pe malul Lacului Morii şi include şapte foişoare, dotate cu grătare, băncuţe şi coşuri de gunoi. Tot în Sectorul 6, în cartie­rul ANL Brâncuşi, sunt încă şase locuri pentru grătar, unde vă puteţi instala gratuit.

UNDE POŢI FACE GRĂTAR ÎN BUCUREŞTI. Primăria Capitalei a amenajat un spaţiu pentru grătare în curtea Palatului Mogoşoaia. Aici bucureştenii au la dispozitie gratare si saci menajeri pentru colectarea deseurilor.

În Snagov, în complexul turistic Astoria există spaţiu pentru grătar, dar trebuie să plătiţi 10 lei pentru maşină şi 5 lei de persoană.

În Pădurea Pustnicu puteţi sfârâi, de asemenea, mititeii. Se intră prin Complexul Pustincu, unde plătiţi 10 lei, taxă de curăţenie. În Parcul Bragadiru daţi 10 lei de maşină şi staţi la picnic. Puţin mai departe, în judeţul Giurgiu, aveţi la dispoziţie Parcul Natural Comana, amenajat cu 20 de mese, 20 de băncuţe. Plătiţi 15 lei ca să intraţi cu maşina.