Amenzi uriaşe pentru părinţii care blochează circulaţia ca să-şi lase copiii la şcoală

Părinţii care îi duc pe cei mici la şcoală cu maşina trebuie să ştie că riscă amenzi uriaşe dacă încurcă circulaţia în zona unităţilor de învăţământ.

21 sept. 2022, 22:40
Amenzi uriaşe pentru părinţii care blochează circulaţia ca să-şi lase copiii la şcoală

Amenzi uriaşe pentru părinţii care blochează circulaţia ca să-şi lase copiii la şcoală. Poliiştii avertizează că oprirea neregulamentară se sancţionează cu 2-3 puncte de amendă şi 2 puncte penalizare.

Amenzi uriaşe pentru părinţii care blochează circulaţia când îşi duc copiii la şcoală. Avertismentul poliţiştilor

Citeşte şi Klaus Iohannis, anunţ important pentru elevi, părinţi şi profesori de la tribuna ONU VIDEO

Tot mai mulţi părinţi obişnuiesc să-şi ducă sau să-şi ia copilul de la şcoală cu maşina. Astfel că, din dorinţa de a ajunge cât mai aproape de unitatea de învăţământ, unii creează un adevărat haos în zonă.

Poliţiştii avertizează că aceştia riscă să fie amendaţi conform legii.

„Reamintim conducătorilor auto şi atragem atenţia asupra faptului că, printre alte situaţii, OPRIREA este interzisă, conform Art.142 din H.G. nr.1391/2006 cu modificările şi completările ulterioare, în zona de acţiune a indicatorului  Oprirea interzisă, în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m, pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei, precum şi în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse.

Importanţa respectării legislaţiei rutiere are drept scop protecţia participanţilor la trafic, normele de interzicere a opririi/staţionării autovehiculelor fiind stabilite tocmai în sprijinul conducătorilor auto, dar şi a pietonilor, pentru a nu se crea aglomerări, blocaje sau alte evenimente nedorite care ar pune în pericol viaţa”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Târgovişte, potrivit playtech.ro.

Părinţii care opresc în fața școlilor sau grădinițelor, încurcând circulația, riscă să primească o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei.

Citeşte şi Programul masă caldă în şcoli. Cum arată meniul de 15 lei al unui elev în noul an şcolar 2022-2023