Amenzi usturătoare pentru mâncare cu Salmonella. Peste 150 de oameni au ajuns la spital

O sută de oameni care au participat la două nunţi organizate la un local din Bistra, judeţul Alba, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Analizele efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Alba au arătat că în preparatele servite nuntaşilor se afla bacteria Salmonella.

RomaniaTV.net
10 sept. 2015, 13:55
Amenzi usturătoare pentru mâncare cu Salmonella. Peste 150 de oameni au ajuns la spital

Oamenii s-au simţit rău imediat după petreceri şi rând pe rând au ajuns la spital, unde mai mulţi dintre ei au necesitat internare.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba au făcut, joi, noi precizări referitoare la focarul de toxiinfecţie alimentară depistat la un restaurant din Bistra. Administratorii localului au fost amendaţi cu 12.500 de lei pentru neregulile constatate de inspectorii DSP, iar activitatea unităţii a fost suspendată până la remedierea deficienţelor. De asemenea, DSVSA Alba a aplicat amenzi în valoare totală de 11.000 de lei şi a închis bucătăria localului, tot până la remedierea neregulilor, informează Alba24.ro.

Analizele de laborator în cazul focarului de toxiinfecţie alimentară de la Bistra, realizate de Direcţia de Sănătate Publică Alba au confirmat prezenţa bacteriei Salmonella, atât în preparatele ce au fost servite nuntaşilor, cât şi la personalul unităţii şi la nuntaşi.

„În urma participării la două nunţi ce au avut loc în weekend în localitatea Bistra din Munţii Apuseni, la sala de nunţi SC La Breaza SRL, aproximativ 157 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, 96 dintre aceştia necesitând internare în spitalele din Cîmpeni (49 de cazuri), Abrud (15 cazuri), Alba Iulia (17 cazuri), Cluj-Napoca (8 cazuri), Arad (2 cazuri) şi Cugir (un caz), prezentând următoarea simptomatologie: febră, scaune diareice, dureri abdominale, cefalee, greţuri şi vărsături”, se arată în comunicatul transmis miercuri de DSP Alba.