Amenzi usturătoare pentru opt persoane care au intrat cu ATV-urile în zone protejate VIDEO

Opt turişti care au intrat cu ATV-urile în zona interzise, precum fond cinegetic şi de vânătoare sau păşuni alpine, au fost amendaţi de jandarmi, la sfârşitul săptămânii trecute, iar valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 28.000 de lei.

22 mai 2023, 12:39
Amenzi usturătoare pentru opt persoane care au intrat cu ATV-urile în zone protejate VIDEO

Amenzile au fost date de către jandarmii de la Postul Montan Vama Buzăului, după ce aceştia au constatat că mai mulţi turişti au pătruns cu ATV-urile în fondul cinegetic şi de vânătoare sau pe păşunile alpine, a transmis luni Jandarmeria Braşov. Cuantumul total al amenzilor se ridică la 28.000 lei.

„Revenim cu îndemnul către toţi turiştii de a alege să se bucure de natură, de peisaje şi de splendoarea locurilor cu gândul de a le proteja şi de a le îngriji. Suntem convinşi că o plimbare la pas prin pădure vă poate aduce mai multă bucurie decât o plimbare în zgomotul motoarelor, iar verdele pădurii se vede mai bine cu ochiul liber decât prin vizorul unei căşti de protecţie”, le transmit turiştilor jandarmii montani, potrivit News.ro.

Și în urmă cu două weekend-uri jandarmii au dat 83 de amenzi, în valaore de 50.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale la Legea 407/2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic, Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice pentru cei care circulau cu ATV-uri, motociclete, autoturisme în fondul cinegetic.


Citeşte şi: Accident mortal pe DN 1A, pe centura de est a Ploieștiului. Unul dintre șoferi a murit