Amenzile aplicate din timpul stării de urgență ar putea fi șterse prin lege. Propunerea deputatului USR Stelian Ion

Amenzile pe care oamenii le-au primit în timpul stării de urgenţă ar putea fi şterse prin lege. Este soluţia pe care o propune deputatul USR, Stelian Ion, după ce judecătorii CCR au decis că ordonanţa prin care au fost majorate aceste sancţiuni este neconstituţională.

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 06:35
Amenzile aplicate din timpul stării de urgență ar putea fi șterse prin lege. Propunerea deputatului USR Stelian Ion

Parlamentarul USR este de părere că o ştergere a amenzilor date în timpul stării de urgenţă ar face ca instanţele să nu se aglomereze deoarece mii de oameni ar vrea să conteste aceste sancţiuni.

„Sunt cei care au fost deja amendați. Pentru ei nu mai există temei pentru a plăti acele amenzi și ar trebui să gândim, pentru a fi o soluție unitară și a nu-i obliga pe mii de români să facă cereri în instanță și a aglomera foarte mult rolul instanțelor cu astfel de procese, putem să gândim probabil o ștergere a acestor sancțiuni prin act normativ, pentru că altfel nu văd cum să ieșim din acest impas”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, la postul RFI.

Citeşte şi Ludovic Orban: „Decizia CCR ŞOCHEAZĂ, este o invitaţie la nerespectarea legii, la anarhie”

De asemenea, parlamentarii ALDE, PSD şi Pro România vor să propună o lege pentru anularea amenzilor din starea de urgenţă.

Tăriceanu oferă detalii despre legea propusă de ALDE, PSD şi Pro România pentru anularea amenzilor din starea de urgenţă

Călin Popescu Tăriceanu confirmă anunţul făcut de Victor Ponta la România TV, despre o propunere legislativă prin care amenzile date în perioada stării de urgenţă să fie anulate de plin drept, deci fără ca persoanele vizate să fie nevoite să apeleze la instanţă.

Amenzile date prin ordonanţele militare sunt neconstituţionale, a decis CCR. Sesizarea a fost făcută de Avocatul Poporului. „Cei care au fost deja amendați, dacă au făcut contestație, justiția le va admite și va anula toate amenzile, pe motiv că au fost date în baza unei legi neconstituționale”, a declarat fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean.

Citeşte şi Cazanciuc: Decizia CCR referitoare la amenzile în starea de urgenţă, previzibilă. Se impune adoptarea unei legi de amnistie fiscală