Amenzile pentru încălcarea măsurilor impuse prin ordonanţele de urgenţă pot fi plătite ONLINE

Amenzile primite pentru încălcarea măsurile luate în ordonanțele militare pot fi plătite și online, prin Ghiseul.ro. Facilitatea este disponibilă începând din data de 6 aprilie. 

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 11:08
Amenzile pentru încălcarea măsurilor impuse prin ordonanţele de urgenţă pot fi plătite ONLINE

Pentru a putea plăti online, persoanele amendate trebuie să aibă cont pe Ghișeul.ro. În momentul în care persoanele în cauză sunt logate pe platforma de plăți, trebuie să completeze un formular online cu datele solicitate, iar plata se face prin card bancar.

Citește și: Sancţiuni mai dure pentru încălcarea ordonanţelor militare în timpul epidemiei de coronavirus. Măsurile intră în vigoare de joi

Se poate achita jumătate din minimul amenzii în cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal.

Până în data de 6 aprilie, cetățenii care accesau Ghiseul.ro erau informați printr-un mesaj că aceste amenzi nu se pot achita prin platforma online. 

Amenzile, scumpite din 3 aprilie

Ordonanța de Urgență care prevede amenzi mai mari pentru persoanele care nu respectă regimul stării de asediu și regimul stării de urgență a intar în vigoare din data de 3 aprilie. 

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut la cel puțin 2.000 lei şi cel mult 20.000 lei. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei. 


loading...
Partenerii noștri