America, în corzi: Datoriile au depăşit 99% din PIB. Au crescut cu 56 mld. într-o zi

Datoria publică a Statelor Unite a depăşit 15 mii de miliarde de dolari, potrivit cifrelor publicate ieri de Departamentul de Trezorerie. Astfel, gradul de îndatorare a ajuns la 99% din Produsul Intern Brut.

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 08:57
America, în corzi: Datoriile au depăşit 99% din PIB. Au crescut cu 56 mld. într-o zi

Oficialii americani au menţionat că datoria creşte vertiginos. Diferenţa dintre valoarea înregistrată marţi şi cea consemnată miercuri este de aproape 56 miliarde de dolari. Datele aprind dezbaterile din Congresul american, unde aleşii poporului încearcă să găsească soluţii pentru reducerea cheltuielilor publice. Fondul Monetar Internaţional avertizează că datoria SUA va ajunge la 100% din PIB până la sfârşitul anului.

 

Datoria publică a Statelor Unite va continua să crească în anii următori până la cote alarmante şi va atinge 19.600 miliarde până în 2015, adică 102% din produsul intern brut estimat, potrivit unui raport al Departamentului Trezoreriei.  Politicienii americani atrag atenţia că nivelul ridicat al datoriei ar putea trage în jos economia americană.

În iulie, Congresul a aprobat creşterea plafonului de îndatorare cu 400 miliarde dolari. După doar două luni, la 8 septembrie, plafonul a fost ridicat cu încă 500 de miliarde de dolari.

Plafonul de îndatorare a fost majorat de 3 ori în ultimele 19 luni şi de 5 ori de când Obama este preşedinte. Vezi cum au ajuns americanii sclavii datoriilor pe MONEY.RO


loading...
Partenerii noștri