America Latină este regiunea cea mai violentă din lume

Salvador este ţara cea mai violentă din lume, cu peste 60 de morţi la 100.000 de locuitori.

RomaniaTV.net
28 oct. 2011, 06:43
America Latină este regiunea cea mai violentă din lume

America Latină este regiunea cea mai violentă din lume, relevă un raport publicat joi de secretariatul Declaraţiei de la Geneva asupra violenţei armate şi dezvoltării, o iniţiativă diplomatică lansată în 2008. „Un sfert din numărul total al morţilor violente s-au înregistrat în doar 14 ţări”, arată cel de al doilea raport intitulat „Povara mondială a violenţei armate”, care nu dispunea, la prima ediţie, de statistici la nivelul fiecărei ţări.

Şase dintre aceste ţări se află în America Latină (Salvador, Honduras, Columbia, Venezuela, Guatemala şi Belize), unde grupările armate, care au adesea legături cu traficul de droguri, fac ravagii, potrivit raportului prezentat joi, care conţine statistici la nivelul anului 2009.

Acest lucru dovedeşte că „majoritatea ţărilor afectate de morţi violente nu se află în război”, a declarat Keith Krause, profesor la Institutul de Studii Superioare Internaţionale şi pentru Dezvoltare de la Geneva (IUHEID), care a participat la elaborarea documentului.

Salvador este ţara cea mai violentă din lume, cu peste 60 de morţi la 100.000 de locuitori. Între 2004 şi 2009, în Salvador au fost omorâte, în mod proporţional, mai multe persoane decât au fost omorâte în Irak, care este, totuşi, a doua cea mai violentă ţară din lume, urmată de Jamaica.

Conform raportului, aproximativ 526.000 de persoane mor de o moarte violentă în fiecare an, în lume, dar numai 55.000 dintre aceste persoane şi-au pierdut viaţa într-un conflict sau din cauza terorismului. În plus, aproximativ 200.000 de persoane mor în zonele de conflict din cauze indirecte, cum ar fi malnutriţia şi boli care pot fi evitate.