Rata şomajului a explodat în America din cauza pandemiei de coronavirus: 30 de milioane de oameni au rămas fără serviciu

Statele Unite se îndreaptă spre un dezastru economic. Încă 3,8 milioane de americani şi-au depus actele pentru şomaj săptămâna trecută, trimiţând totalul pe ultimele 6 săptămâni la peste 30 de milioane de şomeri.

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 17:52
Rata şomajului a explodat în America din cauza pandemiei de coronavirus: 30 de milioane de oameni au rămas fără serviciu

Datele oficiale arată că, în săptămâna care s-a încheiat pe 25 aprilie, s-au înregistrat 3,84 milioane de cereri de şomaj, iar săptămâna anterioară încă 4,44 milioane, potrivit Bloomberg, citat de zf.ro. 

Pierderea de locuri de muncă este departe de a se fi încheiat, iar revenirea ar putea dura ani buni. Dacă numărăm totalul cererilor de şomaj, rata şomajului ar ajunge undeva la 22%, ceea ce ar fi cea mai ridicată de la Marea Criză din 1930. Aceasta este de asemenea mult peste rata de 10% atinsă în 2009. 

Economia Statelor Unite a contractat în T1 în cel mai rapid ritm de la criza din 2008 încoace, punând capăt celei mai lungi perioade de creştere economică din istorie, în condiţiile în care izolarea din cauza pandemiei de coronavirus a sufocat economia, scrie Financial Times.

Citeşte şi:  

PIB-ul SUA a înregistrat o scădere de 4,8% în primul trimestru, potrivit datelor preliminare de la Biroul de Analiză Economică.

Aceasta marchează cea mai abruptă scădere de la prăbuşiurea de 8,4% de la finalul anului 2008, fiind mai mare chiar şi decât estimările analiştilor, care anticipau o scădere de 4%.

Biroul de Analiză Economică din SUA a transmis recent că a identificat izolarea drept cauza scăderii, care a dus la prăbuşirea cererii, în condiţiile în care business-urile şi şcolile au trecut la muncă/învăţământ remote, iar consumatorii şi-au redus drastic achiziţiile şi au redirecţionat cheltuielile.

Citeşte şi:  

Lovitura la adresa adresa consumatorilor americani, care erau o parte esenţială din motorul economiei, este evidentă, cu o scădere de 7,6% la consum, cel mai mare declin din 1980.