Americanii au bombardat 283 de camioane-cisternă ale Statului Islamic, în Siria

Avioane de luptă americane au bombardat și distrus în estul Siriei 283 de camioane-cisternă utilizate de gruparea Statul Islamic (SI) pentru a se finanța, a anunțat luni Pentagonul.

RomaniaTV.net
23 nov. 2015, 21:27
Americanii au bombardat 283 de camioane-cisternă ale Statului Islamic, în Siria

Aceste lovituri efectuate sâmbătă au fost precedate de lansarea unor manifeste destinate să-i avertizeze pe șoferii vehiculelor să se pună la adăpost, acești oameni nefiind considerați jihadiști, a explicat Jeff Davis, un purtător de cuvânt al Pentagonului. „Am avut mare grijă să acționăm uman, fără a provoca victime în rândul civililor”, a asigurat el.

Statele Unite își intensifică bombardamentele contra activității petroliere a grupării Statul Islamic, estimând că aceasta generează aproximativ un milion de dolari pe zi, amintește France Presse, cittaă de Agerpres.

Lunea trecuta, Pentagonul a anunțat că coaliția antijihadistă condusă de Statele Unite a distrus 116 camioane-cisternă folosite de SI din estul Siriei.

Intensificarea loviturilor a fost decisă după ce s-a constatat eficiența lor scăzută până acum, a explicat colonelul Steve Warren, un purtător de cuvânt militar american.

Noua campanie a fost denumită „Tidal Wave II”, cu referire la operațiunea „Tidal Wave” condusă de aviația aliată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial contra rafinăriilor din România, pentru a reduce resursele petroliere ale puterilor Axei.