Americanii au raţionalizat vânzările de benzină ca în România lui Ceauşescu VIDEO

După trecerea uraganului Sandy, care a afectat cel mai mult statele New York şi New Jersey, vânzarea benzinei a fost raţionalizată. Criteriul este cel al numerelor de la maşină. Astfel, într-o zi se alimentează maşinile cu număr par, în următoarea, cele cu număr impar.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 06:58
Americanii au raţionalizat vânzările de benzină ca în România lui Ceauşescu VIDEO

Cozi lungi de kilometri, nervi şi ore pierdute, toate pentru a cumpăra combustibil. Aşa arată New-Yorkul la zece zile de la trecerea super-furtunii Sandy.

„Este cea mai bună soluţie pentru reducerea cozilor, pentru a ajuta oamenii să cumpere mai repede benzină, iar  benzinăriile să stea deschise mai mult timp. Vrem să reducem potenţialele conflicte şi să alternăm zilele în care şoferii pot cumpăra combustibil”, a declarat primarul metropolei americane, Michael Bloomberg.

El a explicat că alimentarea cu combustibil se va face în funcţie de numărul de înmatriculare a maşinilor. Anterior, primarul statului New Jersey aplicase această măsură.

În zilele impare, doar autoturismle cu numere impare vor putea alimenta, iar în zilele pare vor putea cumpăra combustibil cei ale căror plăcuţe de înmatriculare se termină într-un număr par. Măsura a fost luată din cauză că în perioada furtunii s-au făcut cozi interminabile la staţiile de alimentare.

Excepţie de la regulă fac maşinile echipajelor de urgenţă, autobuzele şi taxiurile. În urma trecerii uraganului coasta de nord-est a Statelor Unite a suferit pagube estimate la aproape 50 de miliarde de dolari. Numai în statul New York pagubele se ridică la peste 33 de miliarde de dolari.