Americanii au ridicat de la sol „Avionul Apocalipsei” după ce Putin a ameninţat cu războiul nuclear

Aşa-numitul „avion al Apocalipsei”, menit să servească drept centru de comandă din aer în cazul unui conflict nuclear, a fost trimis într-o misiune de antrenament de patru ore, după ce Vladimir Putin a ordonat plasarea în stare de luptă a forţelor nucleare ruse.

01 mart. 2022, 23:36

Americanii au ridicat de la sol „Avionul Apocalipsei” pentru un zbor de antrenament. Avionul e proiectat special pentru războiul nuclear.

Americanii se pregătesc deja pentru cel mai negru scenariu. Un avion special modificat pentru a face faţă în caz de război nuclear, denumit „avionul Apocalipsei”, a fost ridicat de la sol într-o misiune de antrenament de patru ore. Potrivit inews.co.uk, avionul a decolat de la o bază din Nebraska şi a fost însoţit de alte avioane specializate în urmărirea rachetelor balistice.

EXCLUSIV | Vasile Dîncu, avertisment terifiant despre războiul nuclear pe care l-ar declanşa Putin. „E vorba despre autodistrugerea omenirii”
„Avionul Apocalipsei” este un Boeing 747 modificat pentru a servi drept centru de comandă în caz de atac nuclear. Avionul are o valoare de 200 de milioane de dolari. Statele Unite deţin o întreagă flotă de astfel de avioane denumită „Pază de noapte”. Aceste avioane pot rămâne în aer pentru mai multe zile şi sunt proiectate să reziste şi la atacuri cu arme EMP, arme cu impuls electromagnetic.

Cu indicativul de apel „GORDO15”, acesta a plecat de la baza aeriană din Nebraska fiind acompaniat de alte avioane specializate în avertizare timpurie care sunt folosite pentru urmărirea rachetelor balistice.

Washington întreţine o flotă de „Pază de noapte” formată din aparate Boeing 747 E4-B încă din anii 1970. Acestea au rolul unor centre de comandă şi control aeriene pentru ministerul apărării şi comandanţilor militari de unde aceştia să conducă operaţiuni în cursul unui război nuclear.

Joe Biden, primul anunţ după ce Putin a ordonat alerta nucleară în Rusia: „Nu sunt motive de panică!”
Aparatele pot staţiona în aer mai multe zile şi sunt proiectate să reziste la impulsurile electromagnetice emanate de o explozie nucleară. Cel puţin un E4-B este menţinut  24/7 în aşteptare pentru a intra imediat în funcţiune.

Putin a ordonat, în direct, la televizor, plasarea în ”alertă de luptă” a ”forţei de disuasiune”, care poate include o componentă nucleară, în Războiul din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat duminică plasarea în alertă a ”forţei de disuasiune” a armatei ruse – care poate include o componentă nucleară -, relatează AFP.

”Ordon Ministerului Apărării şi şefului Statului Major să pună Forţele de disuasiune ale armatei ruse în regim special de alertă de luptă”, a spus Vladimr Putin într-o întâlnire cu comandanţii săi militari, transmisă în direct la televiziune. Prin această alertă, Putin a ordonat ca armamentul nuclear rus să fie pregătit în vederea unei lansări.