EXCLUSIV | Vasile Dîncu, avertisment terifiant despre războiul nuclear pe care l-ar declanşa Putin. „E vorba despre autodistrugerea omenirii”

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat, marţi, în direct la România TV, că preşedintele rus Vladimir Putin seamănă "teroare" în jurul lui, iar recurgerea la arsenalul nuclear ar însemna "autodistrugerea omenirii"

01 mart. 2022, 22:42
EXCLUSIV | Vasile Dîncu, avertisment terifiant despre războiul nuclear pe care l-ar declanşa Putin. „E vorba despre autodistrugerea omenirii”

Vasile Dîncu a explicat că este „puţin probabil” ca Rusia să se declanşeze un război cu NATO, chiar dacă preşedintele rus Vladimir Putin ” visează la refacere URSS”.

„E puţin probabil, şase zero pentru ca indiferent de cât de ciudat poate să fie Vladimir Putin in ultima vreme că va declanşa un război cu NATO ar însemna un sfârşit previzibil chiar şi pentru o minte înfierbântată.

Nu sunt şanse! Se vede foarte clar. În acest moment, Vladimir Putin visează la refacere URSS. Acesta este planul pe care-l urmăreşte dacă ne uităm bine de cel puţin şapte ani, de la anexarea Crimeei.

În acest moment, nu există nicio informaţie, niciun semn că ar putea să existe o agresiune la adresa României sau a cetăţenilor ei sau a vreunui teritoriu locuit de români”, a declarat ministrul Apărării, în direct la România TV.

Întrebat dacă există pericolul ca Vladimir Putin să declanşeze războiul cu arme nucleare, Vasile Dîncu a explicat că „nu se lasă o singură cheie” atunci când este vorba despre un „potenţial atât de mare de distrugere a omenirii”.

„Atunci când se vorbeşte despre valiza nucleară, se vorbeşte ca şi cum ar fi vorba despre un singur buton. Niciodată atunci când e vorba despre un potenţial atât de mare de distrugere a omenirii, nu se lasă o singură cheie. Orice instalaţie are mai multe chei şi acum cred că dincolo de teroare pe care Vladimir Putin o seamănă în jurul lui – am văzut feţele unor generali cunoscuţi care erau speriaţi – credem că acest lucru este puţin probabil.

E vorba despre autodistrugerea omenirii şi nu cred că staff-ul lui Vladimir Putin ar putea accepta aşa ceva, chiar dacă mergem pe ipoteza nebuniei, să spunem”, a mai precizat ministrul Apărării Naţionale.

Citeşte şi: Vladimir Putin a început pregătirile pentru războiul atomic. Submarinele nucleare au fost trimise ASTĂZI pe mare, iar lansatoarele de rachete PATRULEAZĂ deja prin Siberia

Vasile Dîncu: „Vladimir Putin a distrus Rusia în acest moment”

Întrebat de Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV, dacă Putin poate fi comparat cu Caligula, împăratul roman care şi-a incendiat adversarii, Vasile Dîncu a răspuns că e posibil acest lucru deoarece liderul de la Kremlin „a distrus Rusia în acest moment”.

„Vladimir Putin vrea ca istoria să facă paşi înapoi, să refacă URSS-ul. E greu de crezut că un Caligula modern ar mai putea să facă asta la nivel global.

Vladimir Putin a făcut deja ce a făcut Caligula. A distrus Rusia în acest moment. Dacă ne uităm bine la ce înseamnă sancţiuni, la cât de dure sunt aceste sancţiuni, cei care vor suferi mai mult nu sunt nomenclatura Rusiei, ci poporul întreg, întrega Rusie va pierde”, a spus Dîncu.

Vasile Dîncu, despre mobilizarea reverviştilor. „Nu avem niciun motiv să mobilizăm veteranii”

„Armata română este partener al NATO şi al ţărilor care vin. Baza apărării în acest moment este Armata Română, antrenată alături de americani, de trupele NATO, capabilă de interoperabilitate.

Nu suntem în stare de alertă. Suntem într-o stare de vigilenţă, dar nici măcar nu suntem într-o stare de urgenţă, cum a trecut Slovacia sau Republica Moldova. Nu este cazul. Toate anunţurile care apar pe social media sunt false. Nu vrem să recrutăm, nu avem nicio nevoie, nu avem niciun motiv să mobilizăm veteranii”, a conchis ministrul Apărării.

Citeşte şi: Vladimir Putin şi-a mutat toată familia într-un buncăr subteran din Siberia prevăzut să reziste atacurilor nucleare! Detalii de ultima oră de la un politolog rus!