Persoanele vaccinate cu ambele doze trebuie să poarte din nou mască de protecţie în spaţiile aglomerate. Recomandările CDC

Americanii vaccinaţi cu ambele doze sunt sfătuiţi să poarte din nou mască de protecţie în locurile aglomerate. De asemenea, Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor recomandă copiilor să poarte măşti de protecţie la şcoală.

28 iul. 2021, 18:20
Persoanele vaccinate cu ambele doze trebuie să poarte din nou mască de protecţie în spaţiile aglomerate. Recomandările CDC

Americanii vaccinaţi trebuie să poarte din nou mască de protecţie în şcoli şi în locurile aglomerate. Recomandările vin pe fondul estimărilor că varianta delta va provoca o nouă creștere a numărului de cazuri de infecție cu coronavirus.

Americanii vaccinaţi trebuie să poarte din nou mască de protecţie

Citeşte şi Cum arată plămânii persoanelor infectate cu noul coronavirus. Răzvan Cherecheş, avertisment pentru nevaccinaţi

Specialiştii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă persoanelor vaccinate cu schema completă să poarte din nou măştile de protecţie în interior şi în locurile aglomerate, acolo unde riscul de transmitere a virusului SARS-COV-2 este unul ridicat. De asemenea, vizaţi sunt şi copiii. Aceştia sunt sfătuiţi ca din toamnă să poarte masca la şcoală.

„După cum am mai spus anterior, această pandemie continuă să reprezinte o amenințare gravă pentru sănătatea tuturor americanilor. Astăzi avem noi date legate de tulpina Delta care ne impun să actualizăm recomandările cu privire la ceea ce puteți face atunci când sunteți complet vaccinați”, a declarat într-o conferinţă de presă directorul CDC Rochelle Walensky.

Noile recomandări sunt făcute în contextul în care din toamnă se aşteaptă ca numărul infectărilor cu varianta Delta să crească.

Reamintim că la jumătatea lunii mai, experţii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC)  au declarat că persoanele complet vaccinate nu au nevoie să poarte măști în majoritatea locurilor, fie în interior, fie în aer liber.

„În zonele cu transmisie substanțială și ridicată, CDC recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în interior, pentru a preveni răspândirea variantei Delta și a-i proteja pe alții. Inclusiv în școli ”, a spus Walensky, potrivit Alephnews.

Citeşte şi Avertismentul sumbru de la OMS: Numărul cazurilor Covid-19 va ajunge la 200 de milioane în 3 săptămâni! Varianta Delta a coronavirusului va fi predominantă în lunile următoare