Cum arată plămânii persoanelor infectate cu noul coronavirus. Răzvan Cherecheş, avertisment pentru nevaccinaţi

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş avertizează că persoanele nevaccinate au plămânii mult mai afectaţi în urma infectării cu virusul SARS-COV-2 decât cei care s-au vaccinat.

21 iul. 2021, 14:54
Cum arată plămânii persoanelor infectate cu noul coronavirus. Răzvan Cherecheş, avertisment pentru nevaccinaţi

Cum arată plămânii persoanelor infectate cu noul coronavirus. Răzvan Cherecheş a analizat radiografiile pulmonare făcute publice de medicul Faheem Younus şi avertizează că plămânii persoanelor nevaccinate sunt mai afectați după infectarea cu virusul SARS-COV-2.

Cum arată plămânii persoanelor infectate cu noul coronavirus

Citeşte şi Tudor Ciuhodaru atrage atenţia: Campania de vaccinare a fost un eşec. Cei vaccinaţi îşi pot pierde imunizarea şi pot transmite boala!

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș analizează o fotografie a medicului Faheem Younus în care apar plămânii unor persoane infectate cu virusul SARS CoV-2.

”Diferența între două cazuri tipice infectate COVID-19 și cu simptome. Cel din stânga vaccinat, cel din dreapta nevaccinat. Se vede cu ochiul liber că plămânul persoanei nevaccinate este mult mai afectat. Simptomele sunt mult mai ușoare dacă ești vaccinat(ă) – ești protejat(ă) de simptome severe sau deces”, a explicat expertul Cherecheș.

În timp ce majoritatea țărilor europene au vaccinat anti-Covid cu prima doză între 60% și 90% din populația adultă, România se laudă cu doar 30% din adulți vaccinați, potrivit datelor expuse de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECD).

Peste 236 de milioane de europeni au fost vaccinați până acum cu prima doză. Asta înseamnă 63,8% din populația adultă din Europa. Peste 163 de milioane de oameni au fost vaccinați cu schema completă, mai exact 44% din populația adultă din Europa.

Astfel, România se află mult sub nivelul de imunizare din Europa. Singura care are o campanie de vaccinare mai slabă decât România este Bulgaria.

Citeşte şi Ioana Mihăilă, despre valul patru: Cu o rată de vaccinare ca în Marea Britanie am putea avea 4.000 de cazuri noi pe zi și 4 decese