Americanii vor să stea cu ochii pe musulmani

Două treimi dintre new-yorkezi sunt mulţumiţi de activitatea Poliţiei şi 50% dintre aceştia nu văd nimic greşit în supravegherea controversată a comunităţii musulmane, arată un sondaj publicat marţi.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 09:04
Americanii vor să stea cu ochii pe musulmani

Sondajul a fost realizat de Universitatea Quinnipiac, 82% dintre newyorkezi cred că Poliţia din New York şi celula sa antiteroristă, înfiinţată după 11 septembrie, au fost eficace în combaterea terorismului. 63% consideră că Poliţia metropolitană face treabă bună, iar 31% nu sunt mulţumiţi de munca poliţiştilor.

Locuitorii New York-ului nu au fost nici miraţi, nici scandalizaţi de dezvăluirile potrivit cărora poliţia a supravegheat timp de mai mulţi ani comunitatea musulmană, chiar şi pe cea din moschei şi universităţi din  statele New York, New Jersey, Connecticut şi Pennsylvania.

58% dintre newyorkezi sunt de părere că poliţia a acţionat în mod corespunzător, doar 29% afirmă că acţiunile poliţiştilor nu au fost echitabile.

Conform acestui sondaj, 64% dintre locuitorii New York-ului au o părere favorabilă despre şeful poliţiei Ray Kelly şi 25% , o opinie nefavorabilă. 67% (faţă de 27 la sută) au o părere bună despre primarul Michael Bloomberg pentru felul îl care luptă împotriva criminalităţii, iar 27% au o părere nefavorabilă.

De mai multe săptămâni, Michael Bloomberg şi Ray Kelly au fost criticaţi, mai ales de organizaţiile de apărare a drepturilor civile, pentru supravegherea de către poliţie a comunităţii musulmane. Sondajul Quinnipiac a fost realizat pe un eşantion de 964 de new-yorkezi şi prezintă o marjă de eroare de 3,2 la sută.