Amestecul-minune din oțet și suc de lămâie care îți va face casa să strălucească de curățenie. Spune „adio” detergenților scumpi și petelor de pe mobilier

Amestecul obținut din oțet și suc de lămâie este o soluție garantată de a-ți curăța întreaga casă, de la petele de grăsime din bucătărie până murdăria de pe mobilă sau din baie. Încearcă aceste trucuri imbatabile pe care le folosește fiecare gospodină experimentată.

06 ian. 2022, 22:40
Amestecul-minune din oțet și suc de lămâie care îți va face casa să strălucească de curățenie. Spune „adio” detergenților scumpi și petelor de pe mobilier

Curățarea cu lămâie și oțet este o alternativă ieftină la detergenții pentru curățarea casei din comerț.

Sucul de lămâie și oțetul sunt articole obișnuite de bucătărie, dar sunt și acizi relativ puternici. Desigur, nu sunt suficient de puternice pentru a vă arde pielea, dar sunt suficiente pentru a curăța suprafețele din casa dvs. Oțetul alb distilat are un pH de aproximativ 2,4 și o rezistență de aproximativ 5%. Sucul de lămâie are aproximativ același pH. Datorită acidității lor, ambele ingrediente de gătit obișnuite se pot dubla ca soluție de curățare multifuncțională.

Curățarea cu lămâie și oțet este netoxică, ecologică și incredibil de ieftină în comparație cu produsele de curățare pe care le cumpărați de la magazin. Din acest motiv, mulți proprietari folosesc în schimb aceste alternative simple.

Nu amesteca niciodată clorul cu oțet! Este una dintre cele mai periculoase combinații pe care le poţi face în gospodărie!

Creați o soluție de curățare cu lămâie și oțet

Curățarea cu lămâie și oțet este o idee grozavă, dar nu poți doar să freci lămâi pe blaturi. În schimb, puteți folosi lămâie și oțet obișnuit pentru a crea o soluție de curățare surprinzător de puternică. Iată cum:

Curățați-vă lămâile. Alte citrice, cum ar fi teiul și cedrul, pot fi, de asemenea, eficiente. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor aleg lămâile pentru că sunt obișnuite și ieftine. Portocalele tind să fie cu siguranță mai puțin acide, așa cum vă puteți da seama după gustul lor mai dulce, mai puțin astringent. Pentru aceasta, de fapt veți folosi coaja, nu fructele sau sucul în sine. Mănâncă doar fructele sau fă niște limonadă.

Umpleți un borcan sau o sticlă cu cojile de citrice. Poate fi necesar să le tăiați pentru a le potrivi.
Adăugați oțet alb. Turnați încet oțet alb în sticlă până la vârf, lăsând suficient spațiu pentru a înșuruba capacul. Este indicat să nu umpleți excesiv, pentru a preveni scurgerea.

Puneți sticla într-un loc răcoros și uscat. Înainte de a-l putea folosi pentru curățare, amestecul trebuie să se „marineze”, astfel încât compușii folositori din cojile de lămâie să se infiltreze în oțet. Aceasta durează aproximativ zece zile.

După ce stă timp de zece zile, poți folosi noua ta soluție de curățare cu lămâie și oțet pe aproape orice suprafață neporoasă din casa ta. Este extrem de eficient, netoxic și mai puțin caustic decât curățenii cumpărați din magazin. Este foarte sigur dacă aveți copii sau animale de companie, notează goldstarmaids.com.

Curățarea cu lămâie și oțet în bucătărie
Curățarea cu lămâie și oțet este de mare ajutor în bucătărie. Nu numai că are un miros plăcut, de lămâie, dar poți curăța destul de multe lucruri cu el.

Curățați-vă blaturile. Multe tipuri de blaturi pot fi curățate în siguranță cu o soluție de lămâie și oțet. Cu toate acestea, aveți grijă deosebită dacă aveți granit sau marmură.

Curăță-ți aparatul de cafea. De asemenea, puteți curăța aparatul de cafea cu noua soluție de lămâie și oțet. Puneți în ea părți egale de apă și soluție, apoi rulați-l. Opriți-l la jumătatea ciclului, apoi lăsați-l să stea timp de o oră. După aceea, finalizați ciclul. Acest lucru elimină murdăria dură care se acumulează în interior, lăsându-vă cafea cu un gust mai bun.

Curățați cuptorul cu microunde. Când ați curățat ultima dată interiorul cuptorului cu microunde? Pune o cană de soluție și o cană de apă într-un bol. Puneți-l la microunde la maxim timp de aproximativ zece minute. Acest lucru face ca interiorul să fie mai ușor de curățat.

Pune oțet în mașina de spălat! Trucul care a dat pe spate toate româncele. Beneficiile asupra hainelor sunt uimitoare

Curățarea băii cu lămâie și oțet
Curățarea cu lămâie și oțet poate elimina și depunerile minerale de pe capul de duș. Puneți soluția într-o pungă de plastic și legați punga în jurul capului de duș în timp ce scufundați capul de duș în soluție. După ce l-ați lăsat să stea peste noapte, clătiți capul de duș dimineața. Puteți folosi soluția și pe pereții dușului pentru a descuraja creșterea mucegaiului.

Pentru a vă lustrui mobila
1. Într-o sticlă cu pulverizator adăugați o cană de apă și o cană de oțet.
2. Agitați până se omogenizează. Acum adăugați o lingură de ulei de măsline.
3. Agitați din nou. Pulverizati direct pe lemn. Utilizați o cârpă moale pentru a șterge și a străluci.
4. Agitați sticla înainte de utilizare de fiecare dată, deoarece oțetul și uleiul se separă.

Pentru a vă restaura mobilierul:
Pune o lingura de otet si trei linguri de ulei de masline intr-un castron. Amestecați folosind o lingură. Înmuiați o bucată de cârpă moale în amestec și frecați-o pe suprafața de lemn. Frecați până când suprafața strălucește. Faceți mai multe soluții pentru suprafețe mai mari din lemn.

Lămâia și oțetul pot constitui o soluție de curățare surprinzător de versatilă pe care o poți folosi prin casă. Este sigur, natural și, deși este suficient de coroziv pentru a curăța suprafețele, nu este dăunător pentru oameni și animale de companie.