Nu amesteca niciodată clorul cu oțet! Este una dintre cele mai periculoase combinații pe care le poţi face în gospodărie!

Oțetul și clorul, luate separat, sunt două produse extrem de puternice, care vin cu nenumărate beneficii pentru curățare.

09 nov. 2021, 19:36
Nu amesteca niciodată clorul cu oțet! Este una dintre cele mai periculoase combinații pe care le poţi face în gospodărie!

Nu amesteca niciodată clorul cu oțet! Trebuie să știm însă că sunt produse de uz casnic pe care, din motive de siguranţă, nu trebuie să le amestecăm niciodată.

Nu amesteca niciodată clorul cu oțet! Combinația este extrem de periculoasă

Chiar dacă eși de părere că o combinare a clorului şi a oţetului maximizează efectul lor de curăţare, în realitate, poate fi periculos. Potrivit unui profesor de chimie american de la Universitatea Texas, aceasta este una dintre cele mai periculoase amestecuri pe care le poţi face în propria locuință. Majoritatea celor care fac acest tip de amestec nu sunt conştienţi de reacţia care apare şi cum le poate afecta aceasta sănătatea.

Atunci când amesteci oţetul cu înălbitor, hipocloritul de sodiu din clor ia un proton din oţet şi această reacţie produce un acid hipocloros. Acesta, la rândul lui, reacţionează cu restul oţetului pentru a forma un gaz cunoscut sub numele clor gazos, care poate fi deosebit de dăunător pentru sănătate, mai ales că nu poate fi observat cu ochiul liber, precum clorul gazos pur care are o culoare galben-verzui.

Citește și; EXCLUSIV. Tânărul vaccinat anti-Covid cu două seruri diferite, din greșeală, dezvăluiri explozive: „S-au panicat. M-au întrebat dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer”
Gazul care rezultă din amestecarea clorului cu oţet se răspândeşte în aer şi este invizibil. Totuşi, vei simţi un miros puternic şi efectele pe care le provoacă asupra corpului tău. Acest gaz afectează ochii, gâtul şi plămânii.

De aceea, poţi avea simptome diverse cum sunt lăcrimare abundentă, dificultăţi de respiraţie şi senzaţie de arsură. În cazul în care pielea intră în contact cu amestecul, acesta poate provoca iritaţii sau chiar arsuri. Utilizarea celor două substanţe separat poate ajuta la dezinfectarea suprafeţelor. Mai poţi încerca şi variantele naturale de curăţare care sunt mult mai sigure: zeama de lămâie, bicarbonatul de sodiu, sarea.

Citește și: EXCLUSIV | Bogdan Naumovici critică intrarea Roşia Montană în patrimoniul UNESCO. „E o mare greşeală. Nu se poate să stai pe cel mai mare zăcământ de aur din Europa şi să admiţi că nu o să-l mai scoţi niciodată”