Amplă campanie de rechemare a Hyundai Santa Fe în România. Peste 5.000 de maşini ar putea lua FOC

Importatorul Hyundai în România a înştiinţat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor că a fost demarată o campanie de rechemare în service a peste 5.000 automobile Santa Fe din cauza unei posibile defecţiuni la sistemul electric ce ar putea produce un scurt-circuit. Aceasta poate afecta sistemul de frânare şi control al autoturismului, putând fi şi o sursă de incendiu.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 18:50
Amplă campanie de rechemare a Hyundai Santa Fe în România. Peste 5.000 de maşini ar putea lua FOC

Modelul Hyundai Santa Fe, fabricat între 2006 și 2008, va fi rechemat la nivel european, pentru un defect al releului sistemului de control al ABS/ESC, care poate apărea în urma pătrunderii apei în acest modul, scrie Profit.ro. Astfel, e posibil să se producă un scurt-circuit ce poate declanşa un incendiu la bordul maşinii.

De asemenea, sistemul de asistență la frânare și sistemul de control al stabilității își pierd funcțiile.

În total, Hyundai va trebuie să înlocuiască releul la nu mai puţin de 319.941 de modele Santa Fe, dintre care în România se află 5670 astfel de vehicule. La nivel european, numărul mașinilor rechemate se ridică la câteva zeci de mii.

Cum vor fi anunţaţi proprietarii de Hyundai Santa Fe, vizaţi de rechemarea în service

Importatorul Hyundai în România precizează că proprietarii vor primi scrisori de înștiințare, pentru a se prezenta în cel mai apropiat service al mărcii. Durata reparației este estimată la 20 de minute.

Aceeași defecțiune a fost semnalată și la două modele Kia, care folosesc componente identice cu Hyundai. Este vorba despre Carnival, fabricat între 2005 și 2009, precum și Sorento, fabricat între 2005 și 2008.

În total, 515.000 de automobile Kia vor fi rechemate la nivel global. Pentru aceste două modele nu a fost încă demarată campania în România. Pentru aceeași defecțiune au mai fost rechemate și modelele Hyundai i30 și Sonata, anterior.

Concurenţă acerbă pentru Dacia. Grupul Volkswagen vrea să intre pe piaţa ocupată de constructorul român


loading...