Amplasarea BOMBEI din Piatra Neamţ, filmată de poliţişti. VEZI IMAGINI cu BOMBA găsită sub MAŞINĂ

Ofiţerii poliţiei au reuşit să filmeze momentul în care trei persoane plasau un dispozitiv explozibil sub maşina interlopului Bogdan Moraru. Informaţia a fost oferită de către Vasile Viorel, adjunctul şefului Poliţiei Române, la România TV.

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 10:48
Amplasarea BOMBEI din Piatra Neamţ, filmată de poliţişti. VEZI IMAGINI cu BOMBA găsită sub MAŞINĂ

Dacă ar fi explodat, bomba amplasată sub maşina interlopului Bogdan Mararu ar fi produs un dezastru. Dispozitivul conţinea un kilogram de explozibil plastic de tip C4 de provenienţă străină.

„Este o cantitate impresionantă de explozibil şi în asemenea zone urbane, într-o parcare între blocuri, consecinţele ar fi fost dezastruoase”, a precizat, la rândul său, Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.

Potrivit unor informaţii neoficiale, atentatul de la Piatra Neamţ ar fi fost pus la cale de către Dumitru Ioan Mironescu, liderul unei grupări infracţionale rivale celei conduse de către Bogdan Mararu.

Atentatorii au fost atent monitorizaţi încă din seara de Revelion de către poliţie şi procurorii DIICOT. Joi noaptea, în jurul orei 02.30, cei trei oameni plătiţi de Mironescu pentru a plasa bomba au fost prinşi în flagrant, după ce au fost lăsaţi să pună bomba lângă roata din dreapta-spate a jeepului lui Mararu.

La scurtă vreme, autorităţile au început să evacueze locatarii dintr-o scară de bloc, înainte ca procedurile de dezamorsare să înceapă. Acestea au fost efectuate de către o echipă din Brigada Antiteroristă a SRI şi au durat circa o oră, fiind finalizate vineri, în jurul orei 11.

Pe lângă cei trei atentatori, DIICOT a chemat la audieri alte trei persoane care ar fi implicate în organizarea atentatului.

Bogdan Mararu, lider al lumii interlope din Piatra Neamţ, a asistat la operaţiunea de dezamorsare a bombei amplasate sub maşina sa. Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la o distanţă de un metru şi jumătate de blocul în care locuieşte Bogdan Mararu, aflat pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ, într-o zonă unde se află şi sediul Direcţiei de Finanţe, Spitalul Judeţean, două biserici şi o bancă.