AMR 2 luni până la finala Europa League. Cum se pregăteşte Bucureştiul pentru 40.000 de turişti

Au mai rămas două luni până la finala Europa League de pe Naţional Arena. Cum se pregăteşte Bucureştiul pentru eveniment, au explicat, într-o conferinţă de presă, primarul general Sorin Oprescu şi preşedintele FRF Mircea Sandu.

RomaniaTV.net
09 mart. 2012, 11:02
AMR 2 luni până la finala Europa League. Cum se pregăteşte Bucureştiul pentru 40.000 de turişti

Meciul Dinamo – Gaz Metan Mediaş, din Liga I, a fost ultimul care s-a disputat pe Naţional Arena în această primăvară. Cel mai nou stadion din Capitală va fi închis pentru evenimente până peste fix două luni, când va găzdui finala Europa League. În timpul rămas vor fi executate ultimele lucrări solicitate de UEFA, cele mai importante fiind extinderea sectorului pentru reprezentanţii mass-media, care urmează să ajungă la o capacitate de 1.000 de locuri, şi a parcării pentru carele de televiziune, având în vedere faptul că evenimentul va avea o triplă extindere de transmisie. Lucrările pentru reglementarea acestor aspecte în sensul cerut de UEFA au fost deja demarate.

În plus, gazonul va fi înlocuit complet, la fel şi primul strat de 10 centimetri de nisip. După montarea noului gazon, se va acţiona la nivelul lui cu lămpi care ajută fotosinteza, pentru o mai bună fixare a rădăcinilor şi pentru a preîntâmpina reapariţia problemelor întâmpinate anterior.

Sorin Oprescu a ţinut să precizeze că nu există probleme cu acoperişul retractabil al Arenei Naţionale şi că faptul că acesta nu a fost acţionat pe perioada iernii a fost o chestiune de decizie, nu de tehnică

Primarul Capitalei a precizat că începând de săptămâna viitoare „Primăria, FRF şi celelalte autorităţi trebuie să-şi unească forţele pentru organizarea finalei”.

„Am început această organizare prinzând toate zonele şi dimensiunile la care am încercat să ne gândim din timp şi să le facem cât mai consolidat posibil. Mă refer la securitatea celor de pe stadion, la evitarea incidentelor neplăcute, la parcurgerea drumului aeroport-stadion, la zonele pentru fani. În organizarea acestui eveniment sunt implicaţi aproape toţi directorii din Primărie, fiecare cu responsabilităţi clare pentru fiecare domeniu. Urmează discuţii cu partea hotelieră, cu partea de evenimente pentru a putea să le asigurăm celor care ne vor vizita o şedere cât mai plăcută în Bucureşti. Credem că ştim să ne pregătim foarte bine pentru acest eveniment care va întoarce ochii întregii lumii către Bucureşti. Aşteptăm 40.000 de turişti, dar alte câteva milioane vor privi evenimentul la televizor. Săptămâna viitoare vor începe discuţiile cu reprezentanţii forţelor de ordine, ai Jandarmeriei, Poliţiei pentru a ne organiza în aşa fel încât să facem faţă cu succes atât din punct de vedere al traficului, cât şi al siguranţei persoanelor”, a subliniat Sorin Oprescu.

La rândul său, preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi-a exprimat convingerea că Bucureştiul va găzdui o finală bine cotată şi a ţinut să precizeze că înaintea marelui meci de pe 9 mai Capitala va mai găzdui câteva evenimente, în cadrul programului „Drumul spre finală”: „În mod cert va fi o finală mult mai bine cotată decât cea de la Dublin de anul trecut (FC Porto – Sporting Braga, n.r.)”.