Amsterdam nu mai vrea turişti. Primarul le cere străinilor să stea departe de oraş

Europenii sunt liberi să călătorească din nou însă primarul din Amsterdam le spune vizitatorilor să stea departe, îngrijorat de riscul ca grupurile de turişti să declanşeze un nou val de infecţii, transmite Bloomberg.

23 iul. 2020, 18:48
Amsterdam nu mai vrea turişti. Primarul le cere străinilor să stea departe de oraş

Dacă vreţi să veniţi, vă rog să vă gândiţi de două ori. Turiştilor care vin în acest moment în Amsterdam vreau să le spun urgent: evitaţi locurile aglomerate, evitaţi week-end-ul„, spune primarul Femke Halsema într-un interviu acordat joi.

Înainte de coronavirus, renumitul cartier roşu, magazinele unde se vinde marijuana şi canalele pitoreşti atrăgeau lunar peste un milion de vizitatori în Amsterdam, mai mulţi decât populaţia permanentă a oraşului.

Corona şi turismul de masă nu merg bine împreună, cu siguranţă nu într-un oraş cu un centru istoric cum este Amsterdam. Există riscul de contaminare„, spune Halsema.

Citeşte şi Ţara care vine cu o ofertă inedită pentru turişti. Îţi dă 3.000 de dolari dacă te îmbolnăveşti de coronavirus

Creşterea recentă a numărului de vizitatori a determinat autorităţile din Amsterdam să închidă mai multe străzi din cartierul roşu. În piaţa Dam, care se află în centrul istoric al Amsterdamului, au fost puse afişe în care oamenii sunt avertizaţi să menţină o distanţă de cel puţin 1,5 metri. De asemenea, magazinele din centrul istoric nu vor avea voie să vândă alcool de joi şi până duminică, începând din week-end-ul acesta şi până la 1 septembrie.

Primarul Femke Halsema este îngrijorat în special când vine vorba de tinerii din ţările vecine care sunt în căutarea unor distracţii ieftine, fără a contribui cu ceva la economia locală. La nivel general, relaxarea regulilor destinate limitării cazurilor de infecţie este un motiv de îngrijorare.

În general, peste tot în Europa se poate vedea cum din ce în ce mai mult oamenii nu mai respectă distanţa socială. Acest lucru este foarte îngrijorător„, a spus prima femeie primar din Amsterdam.