An crucial. România trebuie să absoarbă 5 miliarde de euro din banii europeni pentru a nu-i pierde

Johannes Hahn, comisarul european pentru dezvoltare regională, a declarat, miercuri, că 2013 este un an crucial pentru România, în sensul că, ţara noastră trebuie să absoarbă 5 miliarde de euro de fonduri europene pentru a nu pierde această sumă. "Aş vrea să vă reasigur pe voi, românii, că UE este alături de voi", a declarat Hahn.

RomaniaTV.net
16 ian. 2013, 20:15
An crucial. România trebuie să absoarbă 5 miliarde de euro din banii europeni pentru a nu-i pierde

„Este absolut necesar, 2013 este un an crucial pentru România. Pot să spun că anul trecut România a pierdut unele momente din cauza discuţiilor politice, alegeri. Ceea ce contează acum este concentrarea pe viitor, gestionarea viitorului ţării, având în vedere că aceste fonduri structurale sunt la dispoziţia României şi vizează creşterea economică a ţării. Acest an este o provocare specială pentru că, aşa cum ştiţi, România trebuie să absoarbă mai mult de 5 miliarde de euro pentru a nu pierde aceşti bani„, a afirmat Hahn, într-o declaraţie de presă la Bruxelles.

Oficialul CE a arătat că nu este în interesul UE ca România să piardă aceşti bani pentru a fi economisiţi de către Bruxelles.

Aş vrea să vă reasigur pe voi, românii, că UE este alături de voi. Avem interesul ca România să poată folosi banii. Nu este interesul nostru, nici al vostru, să constatăm că la sfârşitul anului am economisit aceşti bani. Interesul nostru este ca banii să fie cheltuiţi sustenabil şi inteligent, să ajute ţara să îşi îmbunătăţească situaţia, pentru că România este una dintre cele mai atractive pieţe pentru companiile europene„, a afirmat Hahn.

Comisarul european şi-a exprimat încrederea că România va fi capabilă să absoarbă banii.

Am încredere că România va fi capabilă, spre interesul nostru reciproc, să absoarbă aceşti bani, pentru că aceasta va contribui clar la creşterea economică, la crearea de noi locuri de muncă şi păstrarea celor existente„, a spus Johannes Hahn.