Ana Birchall cere PNL să susţină adoptarea legii insolvenţei persoanelor fizice

Deputatul PSD Ana Birchall cere PNL să susţină adoptarea proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice întrucât "problema creditelor neperformante, şi în special a creditelor în franci elveţieni, tinde să devină o problemă socială în România".

RomaniaTV.net
19 ian. 2015, 13:06
Ana Birchall cere PNL să susţină adoptarea legii insolvenţei persoanelor fizice

„Fac apel ca PNL să susţină şi prin fapte adoptarea proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, proiect iniţiat de mine în martie 2014, semnat de 151 deputaţi şi senatori, adoptat de Senat şi avizat favorabil de către Guvern. Problema creditelor neperformante şi în special a creditelor în franci elveţieni tinde să devină o problemă socială în România, aşa cum am avertizat încă de la începutul anului trecut când am introdus atât proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, cât şi proiectul de lege privind conversia creditelor”, susţine Ana Birchall într-un comunicat de presă. 

Deputatul PSD le cere parlamentarilor din Opoziţie „să dea curs invitaţiei la discuţie şi dialog lansată astăzi de către prim-ministrul Victor Ponta”.
„Premierul a cerut colaborarea tuturor partidelor pentru a identifica soluţiile care pot fi puse în practică, astfel încât să ajutăm românii care astăzi se află în necaz, nu din cauza lor, ci exclusiv din cauza fluctuaţiilor de schimb valutar.
Apreciez că după declanşarea acestei crize PNL s-a hotărât să susţină şi adoptarea legii insolvenţei persoanelor fizice, deşi este regretabil că la dezbaterile din Senat, de exemplu din Comisia juridică, membrii PNL au votat împotriva proiectului meu de lege privind insolvenţa persoanelor fizice”, a mai spus Bischall. 

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE A INSOLVENŢEI PERSOANELOR FIZICE