Ana Birchall, despre raportul MCV: Se califică progresele României ca fiind majore

Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare este unul pozitiv și arată progresele majore ale României, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

25 ian. 2017, 13:38
Ana Birchall, despre raportul MCV: Se califică progresele României ca fiind majore

„Este al patrulea raport pozitiv consecutiv, prin care se califică progresele României (…) ca fiind majore, demonstrând și certificând astfel menținerea parcursului sustenabil în ceea ce privește atingerea (…) obiectivelor acestui mecanism. Raportul de astăzi este unul bun, confirmând existența unui incontestabil parcurs pozitiv al evaluărilor sistemului judiciar român”, a afirmat Ana Birchall, la Palatul Victoria.

Tendinţa pozitivă a României de a lupta împotriva corupţiei şi de a apăra independenţa sistemului judiciar care a fost constatată în ultimii trei ani a continuat şi în ultimul an, iar încheierea monitorizării depinde de rapiditatea cu care autorităţile române pot întreprinde măsurile rămase într-un mod ireversibil, care să nu pună sub semnul întrebării progresele înregistrate până în prezent, a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la discutarea Raportului MCV privind România.

Citeşte şi: Raport MCV favorabil pentru România: „Tendinţa POZITIVĂ a României de a lupta împotriva corupţiei se menţine”. VEZI DOCUMENTUL