Ana Birchall se implică în rezolvarea situaţiei celor afectați de inundaţii din Zorleni

Deputatul PSD Ana Birchall a depus marţi la Camera Deputaților interpelarea pentru rezolvarea situației celor afectați de inundații din Zorleni.

RomaniaTV.net
17 sept. 2013, 11:29
Ana Birchall se implică în rezolvarea situaţiei celor afectați de inundaţii din Zorleni

„Așa cum le-am promis cetățenilor din colegiul meu în timpul vizitei pe care am efectuat-o sâmbătă, 14 septembrie, am depus la Camera Deputaților o interpelare adresată Ministerului Apelor, Pădurilor și Pisciculturii pentru a găsi soluții la situația vasluienilor din comuna Zorleni, județul Vaslui. Aceștia au fost grav afectați de inundațiile care au avut loc săptămâna trecută. În calitate de reprezentant al locuitorilor comunei Zorleni, am transmis doamnei ministru Lucia Varga  rugămintea de a lua toate măsurile necesare pentru a preveni și combate efectele dezastruoase produse de ploile torenţiale”, a afirmat deputatul PSD Ana Birchall.

În opinia deputatului PSD, este important ca autoritățile responsabile să depună eforturi pentru evitarea acestor situații, iar printre măsurile pe care ar trebui să le ia Ministerul Apelor deputatul enumeră repararea digului din zona comunei Zorleni și decolmatarea pârâului.

„Autorităţile locale au arătat anterior că este necesară o întărire a digurilor din zonă pentru ca inundațiile să nu se mai producă şi pentru ca viaţa vasluienilor din comuna Zorleni să nu fie pusă în pericol la fiecare ploaie torenţială. De asemenea, în primă instanță este nevoie de întărirea digurilor existente pe o distanţă de 13,6 km şi de decolmatarea pârâului Zorleni pe o distanţă de 6,8 km”, a mai arătat Ana Birchall.

Totodată, deputatul social-democrat și-a mai exprimat întreaga susținere pentru eforturile Ministerului Apelor de a rezolva situația dificilă a vasluienilor din comuna Zorleni.

„Doamnă ministru Lucia Varga, vă asigur de tot sprijinul meu pentru luarea tuturor măsurilor necesare pentru ca astfel de dezastre să nu mai aibă loc. Printre proprietarii caselor care au fost inundate sunt şi bătrâni, oameni bolnavi, unii dintre ei chiar imobilizaţi la pat, dar şi tineri care nu cer altceva decât să-şi poată creşte copiii fără a mai trăi cu frica că în orice moment vor fi din nou inundaţi. Avem ocazia de a arăta că guvernul USL este responsabil pentru cetățenii săi și încearcă să repare greşelile cabinetului Boc, cel care nu a reușit să prevină astfel de dezastre prin măsurile necesare”, a mai precizat parlamentarul social-democrat.