Ana Blandiana, Maia Morgenstern, Medeea Marinescu şi Ana-Maria Brânză, mesaj pentru elevi: "Educaţia este cea mai frumoasă aventură"

Publicat: Vineri, 11 Septembrie 2020 18:03 // Actualizat: Vineri, 11 Septembrie 2020 18:03 // Sursa: romaniatv.net

Scriitoarea Ana Blandiana, campioana olimpică Ana-Maria Brânză, rectorul Universităţii Bucureşti, Marian Preda, actriţele Maia Morgenstern şi Medeea Marinescu şi cântăreţul Cornel Ilie se numără între personalităţile care au transmis elevilor un mesaj de încurajare cu ocazia noului an şcolar.

Clipul lansat vineri face parte din proiectul „Ora de Caligrafie”, un concept PiArt Vision, în colaborare cu Muzeul Naţional Cotroceni şi susţinut de DPD România. Proiectul a ajuns anul acesta la a patra ediţie. 

La începutul anului şcolar, eu le doresc să continue să citească la fel de mult cum sper că au făcut-o în vacanţă”, spune Blandiana. „Copilăria este despre curaj”, completează Medeea Marinescu, „iar anul şcolar care începe acum este o nouă aventură în care urmează să porneşti”.

Ana-Maria Brânză spune: „Nu uita că îndrăzneala, curajul, încrederea sunt la fel de importante ca notele pe care le iei la şcoală”.

Părinţii, învăţătorii şi profesorii sunt prietenii tăi. Cere ajutorul! Educaţia este cea mai frumoasă aventură. Este drumul tău”, afirmă la unison personalităţile invitate să ia parte la campanie.

Personalităţi sunt alături de elevii din toată ţara şi îi îndeamnă să privească acest nou început ca pe o provocare, ca pe o lecţie a curajului, care-i va face mai puternici.

Mesajul este optimist şi încurajator. Protagonista videoclipului este Dorli, elevă în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială „Sfinţii Constantin şi Elena” din Bucureşti.

„Ora de caligrafie” este un concept cultural-educațional care se dorește a fi un îndemn pentru educația sănătoasă, temeinică, și care își propune să transmită un mesaj de încurajare și responsabilitate deopotrivă copiilor, învățătorilor și părinților. În mod tradiţional, proiectul se desfăşoară la început de an şcolar la Muzeul Naţional Cotroceni, în Salonul Cherchez, în prezenţa elevilor care au colegi de bancă personalităţi marcante ale României.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ana Blandiana elevi începerea şcolii Medeea Marinescu pandemie coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H